Skip to main content

Μόνο εκτυπωμένες ηλεκτρονικές γνωματεύσεις θα δέχεται από 25/7 ο ΕΟΠΥΥ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, όλοι οι γιατροί έχουν υποχρέωση να εγγραφούν στο ίδιο σύστημα, προκειμένου να καταχωρούν τις αντίστοιχες γνωματεύσεις.

Τέλος στις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ και του ΙΚΑ ΕΤΑΜ μπαίνει από 25 Ιουλίου σχετικά με τις χειρόγραφες γνωματεύσεις, αιμοκαθάρσεων, οπτικών, αναπνευστικών, ορθοπεδικών, ακουστικών, επιθεμάτων κατακλίσεων, οστομικών ειδών, καθετήρων, διαφόρων αναλωσίμων ειδών, αναλωσίμου υγειονομικού υλικού και σκευασμάτων ειδικής διατροφής.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ, μόνον εκτυπωμένες ηλεκτρονικές γνωματεύσεις θα γίνονται δεκτές. Η ηλεκτρονική γνωμάτευση έχει δυνατότητα να επικαιροποιηθεί με νεότερη ιατρική γνωμάτευση, η οποία παραμένει ιστορικά στο σύστημα. Η διαδικασία υποβολής των δαπανών παραμένει ως έχει.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, όλοι οι γιατροί έχουν υποχρέωση να εγγραφούν στο ίδιο σύστημα, προκειμένου να καταχωρούν τις αντίστοιχες γνωματεύσεις.

Συγκεκριμένα, στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ (www.eopyy.gov.gr), επιλογή: Εφαρμογές / Ιατρικές Υπηρεσίες / Εγγραφή Ιατρών για Παροχές ΕΚΠΥ πραγματοποιούνται οι παρακάτω επιλογές: Εγγραφή Χρήστη: επιλέγεται μόνον από γιατρούς που δεν είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ και αφορά αποκλειστικά την αρχική (πρώτη) εγγραφή.

Μεταβολή: επιλέγεται μόνον από τους συμβεβλημένους γιατρούς, καθώς και για την επικαιροποίηση των στοιχείων στο σύστημα, όλων των χρηστών.

Επανεγγραφή Ιατρού: επιλέγεται σε κάθε περίπτωση απώλειας του κωδικού χρήστη, μετά την πρώτη εγγραφή.