Skip to main content

Μόνιμη έκθεση ισλαμικής τέχνης σχεδιάζει ο Μπουτάρης

Το θέμα της ισλαμικής έκθεσης στη Θεσσαλονίκη συζητήθηκε, κατά το πρόσφατο ταξίδι της αντιπροσωπείας του κεντρικού δήμου στην Ντόχα.

Τη δημιουργία μόνιμης έκθεσης ισλαμικής τέχνης στη Θεσσαλονίκη σχεδιάζει ο κεντρικός δήμος, ο οποίος βρίσκεται σε αναζήτηση χώρου για τη στέγασή της.

Το θέμα της ισλαμικής έκθεσης συζητήθηκε, κατά το πρόσφατο ταξίδι της αντιπροσωπείας του δήμου στην Ντόχα.

Ο Γιάννης Μπουτάρης κατά τις επαφές του με τον υπουργό Εξωτερικών, Σείχη, ζήτησε τη συνδρομή του Κατάρ, προτείνοντας ανταλλαγές συλλογών μουσείων της Θεσσαλονίκης με αυτών της ασιατικής χώρας.

Όπως εξήγησε ο δήμαρχος, «η ισλαμική τέχνη είναι εξαιρετικά σημαντική» και εκτιμάται ότι «η μια μόνιμη έκθεση θα προσθέσει στα ενδιαφέροντα της Θεσσαλονίκης».

Μάλιστα, η αντιπροσωπεία του δήμου ξεναγήθηκε στο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης που σχεδίασε ο I. M. Pei, ο πολυβραβευμένος αρχιτέκτονας που έγινε διάσημος για την πυραμίδα στο Μουσείο του Λούβρου. Ο κ. Μπουτάρης αποκάλυψε ότι ο γενικός διευθυντής του Μουσείου, με τον οποία συναντήθηκαν, είναι ελληνικής καταγωγής.  

Για τη δημιουργία της έκθεσης ο δήμαρχος έχει πραγματοποιήσει, παράλληλα, επαφές και το εκπροσώπους από Μαρόκο, Κωνσταντινούπολη και τον πρέσβη του Ιράν.