Skip to main content

Μόνιμη αντιπροσωπεία του ΔΝΤ στην Αθήνα

Μόνιμη παρουσία στη χώρα μας πρόκειται τελικώς να αποκτήσει το ΔΝΤ. ΟΙ τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι στελέχη του θα εγκατασταθούν για όσο διάστημα κριθεί απαραίτητο στην Αθήνα.
Μόνιμη παρουσία στην χώρα μας πρόκειται τελικώς να αποκτήσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ). ΟΙ τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι στελέχη του θα εγκατασταθούν για όσο διάστημα κριθεί απαραίτητο στην Αθήνα και ήδη αναζητείται ο χώρος που θα τους φιλοξενήσει. Το πιθανότερο σενάριο κάνει λόγο για κάποια γραφεία στο κεντρικό κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδας, ενώ εξετάζεται και το εναλλακτικό της ενοικίασης χώρου κάπου στην πλατεία Συντάγματος, κοντά στο μέγαρο του υπουργείου Οικονομικών.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η μόνιμη αντιπροσωπεία του ΔΝΤ στη χώρα μας θα είναι 10μελής, ενώ στελέχη του θα τοποθετηθούν και σε κρίσιμα υπουργεία. Για παράδειγμα, στα υπουργεία Οικονομικών, Οικονομίας, Εργασίας και Υγείας. Ο ρόλος τους θα είναι να επιβλέπουν την πορεία εκτέλεσης του Μνημονίου Συνεργασίας και την υλοποίηση των εντολών που θα δίνει ανά τρίμηνο το μεικτό κλιμάκιο (ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ) που θα επισκέπτεται την Ελλάδα για να συντάξει την απολογιστική έκθεση.