Skip to main content

Μόνιμα τα μπλόκα σε Εξοχή και Χρυσούπολη

Αμετακίνητοι παραμένουν στα δύο ισχυρά μπλόκα τους, στο Τελωνείο Εξοχής και στην Εγνατία Οδό (στον Κόμβο της Χρυσούπολης) οι αγρότες των νομών Δράμας και Καβάλας, αντίστοιχα, παρά το τσουχτερό κρύο. Σ
Ακολουθώντας την τακτική σκλήρυνσης της στάσης τους έναντι της Κυβέρνησης, όπως αποφασίστηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Πανελληνίου Συντονιστικού Οργάνου τους στη Βέροια, οι αγρότες των νομών Δράμας και Καβάλας κρατούν σταθερά τα μπλόκα τους στο Τελωνείο Εξοχής και στην Εγνατία Οδό, στον Κόμβο της Χρυσούπολης.

Στη δίοδο της ελληνοβουλγαρικής μεθορίου ο αποκλεισμός όλων των οχημάτων (Ι.Χ. και φορτηγών) είναι σχεδόν δωδεκάωρος (12 το μεσημέρι έως 12 τα μεσάνυχτα), αλλά για ανθρωπιστικούς λόγους η απαγόρευση για τα Ι.Χ. ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες μπορεί να είναι μικρότερη. Η Εγνατία Οδός παραμένει ολοκληρωτικά κλειστή επ’ αόριστον (για τρίτη εβδομάδα ήδη).

Παρά το κρύο, ιδιαίτερα στην περιοχή του Κάτω Νευροκοπίου –όπου τη νύχτα το θερμόμετρο κατεβαίνει ακόμα και στους 10 – 12 βαθμούς  υπό το μηδέν!- οι αγρότες δεν δείχνουν σημάδια υποχώρησης. Αντίθετα, στις γενικές συνελεύσεις τους καθημερινά ακούγονται όλο και πιο έντονα φωνές για επέκταση των μπλόκων.
Οι αγρότες του νομού Καβάλας μελετούν σοβαρά την πιθανότητα ν’ αποκλείσουν -έστω και για κάποιες ώρες κάθε μέρα- και την παλιά Εθνική Οδό Καβάλας – Ξάνθης (πάλι στο ύψος της διασταύρωσης Χρυσούπολης), πράγμα που θα προκαλέσει κυκλοφοριακό έμφραγμα στη συγκοινωνία μεταξύ Μακεδονίας – Θράκης, αφού η παλιά Εθνική Οδός είναι και η μοναδική παρακαμπτήρια στην  περιοχή.

Το θέμα αυτό θα αποτελέσει το κύριο θέμα συζήτησης και στην αυριανή γενική τους συνέλευση (11πμ), οπότε δεν αποκλείεται να ληφθεί απόφαση που θα εκτελεστεί αυθημερόν.