Skip to main content

Money Show: Τα εργαλεία εξόδου από την κρίση σε πάνω από 100 events

Σε πάνω από 100 εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα από 27 έως 29 Απριλίου θα συζητηθούν εργαλεία που μπορεί να δώσουν ώθηση στην οικονομία της χώρας.

Τα εργαλεία που μπορούν να βοηθήσουν την ελληνική οικονομία να εξέλθει από τη μακρά περίοδο κρίσης θα παρουσιασθούν και θα συζητηθούν στο φετινό Money Show που διοργανώνεται από τις 27 έως τις 29 Απριλίου στο Hyatt Regency από το Ελληνοϊταλικό Επιμελητήριο και την Excess Advertising.

Σε περισσότερες από 100 εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα το τριήμερο θα πραγματοποιηθούν συνέδρια, παρουσιάσεις και συζητήσεις γύρω από θέματα που πιστεύεται ότι μπορούν να δώσουν ώθηση στην οικονομία της χώρας, όπως ο αγροδιατροφικός τομέας, ο τουρισμός, η ανακύκλωση και τα ενεργειακά δίκτυα.

Όπως τόνισε στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο ΕΒΕΘ ο πρόεδρος του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου, Χρήστος Σαραντόπουλος, η 29η διοργάνωση θα είναι η πιο δημιουργική και πλούσια από τότε που συμμετέχει στη διοργάνωση το Ελληνοϊταλικό Επιμελητήριο, ενώ υπογράμμισε ότι σε αυτό συμμετέχουν σχεδόν όλοι οι φορείς της πόλεις.

Ο κ. Σαραντόπουλος επισήμανε ότι ομιλητής στο κεντρικό gala θα είναι ο Σωκράτης Φάμελλος ο οποίος θα μιλήσει για την κυκλική οικονομία και το πώς βοηθάει στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Ενδεικτικά αναφέρθηκε επίσης στις τρεις εκδηλώσεις που θα γίνουν για τον τουρισμό, μία εκ των οποίων θα είναι αφιερωμένη στον γαστρονομικό τουρισμό και τις σημαντικές δυνατότητες που δίνει στην πόλη.

Επίσης υπογράμμισε πως ότι θα πραγματοποιηθούν και κάποιες εκδηλώσεις κοινωνικού ενδιαφέροντος με οικονομικές προεκτάσεις, όπως η εκδήλωση για την ανάπλαση του θαλάσσιου μετώπου, η αξιοποίηση του στρατοπέδου Κόδρα, η μετακινούμενη κτηνοτροφία και οι παροχές σε αδύναμους συμπολίτες. Δεν παρέλειψε ακόμα να αναφερθεί σε παρουσιάσεις που θα σχετίζονται με τα κόκκινα δάνεια, τον εξωδικαστικό μηχανισμό, την ανάπτυξη του μικροδανεισμού και ένα πολύ επίκαιρο ζήτημα, τα προσωπικά δεδομένα.

Από πλευράς του ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Γιουτίκας, αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία που έχει η διαχείριση στερεών αποβλήτων, θέμα που θα παρουσιασθεί στο Money Show, τόσο για το περιβάλλον όσο και για την άντληση ευρωπαϊκών κονδυλίων άνω των 200 εκατ. ευρώ. Όπως τόνισε ο ίδιος, στο συνέδριο θα υπάρξει η ευκαιρία να συζητηθούν ακόμα ταμπού, όπως τα χαρακτήρισε θέμα, όπως είναι η διαχείριση των επικινδύνων και μη επικινδύνων αποβλήτων.

Ο Παντελής Φιλιππίδης, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε στα κόκκινα δάνεια, θέμα της εκδήλωσης που διοργανώνει ο ΕΣΘ στο πλαίσιο του MoneyShow.

Ο  Δρ. Γεροντής Κωνσταντίνος,  πρόεδρος της οργάνωσης «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» αναφέρθηκε στην εκδήλωση που διοργανώνει για την αξιοποίηση του παράκτιου μετώπου στην Καλαμαριά και του στρατοπέδου Κόδρα και αναφέρθηκε στις σκέψεις που υπάρχουν στο πλαίσιο αυτό για δημιουργία ενυδρείου. 

«Οι σύγχρονοι Ρουβίκωνες θα κλέβουν τα προσωπικά μας δεδομένα και αρχεία», επισήμανε ακόμα η Αγγελική Νταλιάνη, Επίτιμη Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων, που διοργανώνει το συνέδριο «GDPR & Cyber Risks ! Are you secure?».

Στη συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκαν εκπρόσωποι εταιρειών, όπως η ΕΔΑΘΕΣΣ, η ΖΕΝΙΘ και η Eurobank αλλά και φορέων όπως ο δήμος Θεσσαλονίκης, η Παρέμβασις και η Περιφέρεια.

Δείτε το πρόγραμμα του MoneyShow, κάνοντας κλικ εδώ.