Skip to main content

Περισσότερες από 100 εκδηλώσεις στο Money Show σε τρεις ημέρες

Συμπόρευση των φορέων της πόλης για την «εκκίνηση του άρματος της ανάπτυξής της» στο μεγαλύτερο πολυσυνέδριο για το «επιχειρείν» στη Βόρεια Ελλάδα

Με ανανεωμένο, «εξωστρεφές» λογότυπο και κοινό σύνθημα των φορέων της Θεσσαλονίκης «Πανστρατιά για την εκκίνηση του άρματος της ανάπτυξης» της πόλης», ξεκινά την Παρασκευή 20 Μαΐου το 27ο πολυσυνέδριο «Money Show», στο Hyatt Regency, υπό την ευθύνη του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Με περισσότερες από 100 εκδηλώσεις σε τρεις ημέρες (20-22 Μαΐου), το εφετινό «Money Show», σύμφωνα με τους διοργανωτές, φιλοδοξεί να συσπειρώσει τους φορείς της Θεσσαλονίκης, με «ναυαρχίδες» το Μετρό, το Λιμάνι, τη ΔΕΘ - Helexpo και την ΕΠΑ Θεσσαλονίκης, προκειμένου να αναδείξει στον μέγιστο βαθμό την οικονομική δυναμική και προοπτική της πόλης και εν γένει της Βόρειας Ελλάδος, μέσω του «επιχειρείν».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου, Χρήστος Σαραντόπουλος, στη σημερινή συνέντευξη Τύπου για το πολυσυνέδριο, το 27ο «Money Show» Θεσσαλονίκης στοχεύει στην ανάδειξη της επιχειρηματικότητας μέσω επιτυχών προσπαθειών και βέλτιστων πρακτικών, με εστία την εξωστρεφή τάση, στην προσαρμογή της επάνω στις απαιτήσεις των καταναλωτών, αλλά και στην προώθηση των προσπαθειών του ιδιωτικού τομέα με αναπτυξιακή χροιά.

Ο κ. Σαραντόπουλος διαχώρισε σε πέντε κεντρικές θεματικές τις εκδηλώσεις σε:

1. Οικονομικό Φόρουμ,

2. Επιχειρηματικό Φόρουμ, την «καρδιά», όπως το χαρακτήρισε, του φετινού πολυσυνεδρίου,

3. Επαγγελματικό Φόρουμ,

4. Φόρουμ για την Εκπαίδευση - Καριέρα - Τέχνη,

5. Ενεργειακό Φόρουμ

«Κομμένο και ραμμένο» στο πνεύμα αυτής της «πανστρατιάς», όρο που εισήγαγε πρώτος ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Γιάννης Μυλόπουλος, και ενστερνίστηκαν ανεξαιρέτως όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, είναι και το νέο, ανανεωμένο λογότυπο της εκδήλωσης. Πλέον, η κεφαλή του σήματος ανήκει στον σπουδαίο στρατηλάτη Μέγα Αλέξανδρο και όχι, όπως είχε καθιερωθεί έως τώρα, η Θεά Αθηνά. Έτσι, σύμφωνα με τον κ. Σαραντόπουλο, με τον «εξωστρεφή Μεγαλέξανδρο», δίδεται και η απαραίτητη σημασία που έχει η εφετινή εκδήλωση στις εξαγωγές και την εξωστρεφή «εκστρατεία» επιχειρηματικότητας. 

«Η Θεσσαλονίκη χρειάζεται μία πανστρατιά των φορέων για να κινήσουμε το άρμα της ανάπτυξής της», επισήμανε ο Γ. Μυλόπουλος, τονίζοντας πως, μέσω αυτής της συστράτευσης για το Money Show, «θα πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να ξεπεράσουμε αγκυλώσεις και ιδεοληψίες και να πάρουμε τις τύχες της πόλης στα χέρια μας». Ο ίδιος χαρακτήρισε «δυσβάστακτο», αλλά και «λυτρωτικό» το νέο Μνημόνιο, ενώ, χαριτολογώντας, είπε πως «money ακόμη δεν είδαμε, όμως θα δούμε... Show».

Από την πλευρά του, ο Κωνσταντίνος Μέλλιος, Αντιπρόεδρος ΔΣ της ΟΛΘ ΑΕ, υπερθέματισε σε όσα είπε ο κ. Μυλόπουλος και υπογράμμισε πως στη Θεσσαλονίκη «πρέπει να τελειώσουν οι προσωπικές ατζέντες».

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ - Helexpo, Κυριάκος Ποζρικίδης, εξήρε το έργο του προέδρου του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου και την επιμονή του να βγάλει την εκδήλωση «από τα 40 κύματα από τα οποία πέρασε», χαιρέτισε τις εκδηλώσεις, ενώ επισήμανε πως το επόμενο «Money Show» πρέπει να διεξαχθεί στον «φυσικό του χώρο», τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Την «τεράστια προσπάθεια» του Χρ. Σαραντόπουλου σημείωσε με τη σειρά της και η Κωνσταντία Παπαποστόλου, διευθύντρια της Eurobank Β. Ελλάδος, η οποία αποτελεί τον κυριότερο χορηγό του πολυσυνεδρίου. «Η αποεπένδυση στην πόλη είναι γεγονός, γι' αυτό θέλουμε να υποστηρίξουμε όσο πιο δυνατά μπορούμε την τόνωση της επιχειρηματικότητάς της, ιδίως μέσω της ανάκτησης της λάμψης του "Money Show"», είπε η κα. Παπαποστόλου.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του τριήμερου πολυσυνεδρίου ΕΔΩ.

Το Money Show τελεί υπό την αιγίδα του ΥΜΑΘ, της ΠΚΜ, του δήμου Θεσσαλονίκης και του Ιταλικού Προξενείου, με κεντρικό συνδιοργανωτή το Ελληνοϊταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.