Skip to main content

Μόλις 13 μαθητές πήγαν στο Δημοτικό του Προφήτη λόγω προσφυγόπουλων

Οι 13 μαθητές από τους 130 πέρασαν σήμερα την πόρτα του δημοτικού σχολείου Προφήτη, λόγω της φοίτησης προσφυγόπουλων στη σχολική μονάδα

Μόλις 13 μαθητές πέρασαν σήμερα την πόρτα του δημοτικού σχολείο Προφήτη στο δήμο Βόλβης, διαμαρτυρόμενοι για την φοίτηση προσφυγόπουλων στη σχολική μονάδα.

Είχε προηγηθεί χθες βράδυ κατά τη διάρκεια συνεδρίασης η απόφαση των γονέων της περιοχής. «Ήλθαν στο σχολείο 13 από τους 130 μαθητές σήμερα. Η εικόνα που έχουμε είναι ότι αύριο θα έλθουν κανονικά όλα τα παιδιά. Πάντως και σήμερα τα μαθήματα γίνονται κανονικά, για τα παιδιά που ήλθαν» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του Σχολείου, Σωτήρης Τσιομπάνης.

Σε ό,τι αφορά τις αιτιάσεις μερίδας γονέων, που ισχυρίζονται ότι πληροφορήθηκαν από το διαδίκτυο πως στο σχολείο θα λειτουργήσει Δομή Υποδοχής Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ) ο κ.Τσιομπάνης, διαβεβαίωσε πως ο ίδιος, μετά τη σχετική ενημέρωση που είχε το μεσημέρι της Παρασκευής στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, συγκάλεσε το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου και ενημέρωσε τους γονείς λεπτομερώς, τόσο για την εμβολιαστική κατάσταση των παιδιών προσφύγων που θα έρχονταν στο σχολείο, όσο και για τις νομικές διαστάσεις του ζητήματος.

«Το συγκεκριμένο σχολείο δεν είναι καν ολοήμερο, τα παιδιά δεν συναντιούνται καν στην αυλή. Στις 1.15 τελειώνει το πρωινό πρόγραμμα και στις 2 έρχονται τα παιδιά από τις δομές φιλοξενίας» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ανανιάδης, ο οποίος παρέστη χθες στην πρώτη ημέρα υποδοχής των παιδιών προσφύγων στο σχολείο.

«Μιλήσαμε με τους γονείς και για τα θέματα ασφάλειας και υγιεινής, παρόλα αυτά υπάρχουν μεμονωμένοι γονείς που συνεχίζουν να αντιδρούν» πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας ότι στη συνάντηση που έγινε στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης (σ.σ. στις 21 Σεπτεμβρίου), παρουσία του γενικού γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, Γιάννη Παντή, όλοι οι δήμαρχοι είχαν ενημερωθεί σχετικά με τις πιθανότητες να λειτουργήσουν ΔΥΕΠ σε συγκεκριμένες σχολικές μονάδες.

«Οι γονείς ζητούν να παραμείνουν τα παιδιά στο hot spot, εκεί που είναι οι γονείς τους, να ιδρυθεί σχολείο με οποιονδήποτε τρόπο και δεν τους θέλουμε στην ευρύτερη κοινωνία» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, "Πρακτορείο 104,9 fm", ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Προφήτη, Αθανάσιος Καραγούλιας, προσθέτοντας ότι κατατέθηκε και εναλλακτική πρόταση, «να πάνε τα παιδιά των προσφύγων σε διπλανό χωριό, στον Ευαγγελισμό ή τη Νυμφόπετρα», όπου όπως σημείωσε, «υπάρχουν σχολικές αίθουσες, που μπορούν να φιλοξενήσουν τα παιδιά».

Ανέφερε ακόμη ότι από τα 7 μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων παραιτήθηκαν τα 4 και το νέο Δ.Σ. θα αποφασίσει αν θα υπάρξει συνέχεια στις αντιδράσεις και τη μορφή με την οποία αυτές θα εκφραστούν.