Skip to main content

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν η ΔΕΘ - Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Στην υπογραφή σύμβασης συνεργασίας προχώρησαν σήμερα ο Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (ΟΜΜΘ) και η ΔΕΘ-Helexpo.

Στην υπογραφή σύμβασης συνεργασίας προχώρησαν σήμερα ο Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (ΟΜΜΘ) και η ΔΕΘ-Helexpo, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά το έμπρακτο ενδιαφέρον τους για τον πολιτισμό, αλλά και τη στρατηγική τους για σύσφιξη των δεσμών των φορέων της πόλης.

Τόσο ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, όσο και η γενική διευθύντρια του ΟΜΜΘ, κ. Μηλίτσα Χασάπη, τόνισαν στο περιθώριο της σημερινής υπογραφής πως οι δύο πλευρές ενώνουν τις δυνάμεις τους θέλοντας να εκμεταλλευτούν τη δυναμική τους και να αναπτύξουν συνέργειες σε όλα τα επίπεδα.

Η συνεργασία της ΔΕΘ-Helexpo με τον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης στο πεδίο ανάπτυξης πολιτιστικών δράσεων είναι ιδιαίτερα σημαντική, αφού ο ΟΜΜΘ αποτελεί έναν οργανισμό με πλούσιο έργο και σκοπό την προαγωγή του μορφωτικού και μουσικού επιπέδου της Βόρειας Ελλάδας, μέσω της πραγματοποίησης καλλιτεχνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, μεταξύ των οποίων συμφωνικές συναυλίες και ρεσιτάλ, παραστάσεις όπερας, μπαλέτου και άλλες εκδηλώσεις.

Η συνεργασία των δύο πλευρών προβλέπει, μεταξύ άλλων, την εκατέρωθεν προβολή τους, την από κοινού διοργάνωση εκδηλώσεων πολιτιστικού και γενικότερου περιεχομένου ή σχετικού με τις δράσεις τους, αλλά και τη συμμετοχή του ΟΜΜΘ σε εκθέσεις ή εκδηλώσεις της ΔΕΘ-Helexpo. Ήδη σχεδιάζονται από κοινού δράσεις για την επετειακή 80η ΔΕΘ, ενώ ο ΟΜΜΘ θα έχει μέσω της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων παρουσία και στην Art Thessaloniki, που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο φθινόπωρο.

Παράλληλα, θα δρομολογηθούν κοινές ενέργειες και στο εξωτερικό και δη στα Βαλκάνια, ώστε στην προσέλκυση των ξένων επισκεπτών ο Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης να αποτελεί σημείο αναφοράς για τις πολιτιστικές τους επιλογές. Η ΔΕΘ-Helexpo θα δώσει επίσης τη δυνατότητα στον ΟΜΜΘ να αξιοποιεί δημοφιλείς εκθέσεις της για την προώθηση των εκδηλώσεων του και την πώληση εισιτηρίων.