Skip to main content

Μνημόνιο συνεργασίας ΔΕΘ-Helexpo με τον Οργανισμό Εκθέσεων του Ιράν

Σε πρώτη φάση, σύμφωνα με το μνημόνιο, οι δύο εκθεσιακοί οργανισμοί θα συμμετέχουν κάθε χρόνο ο ένας σε τουλάχιστον μία διοργάνωση του άλλου.

Στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τον Οργανισμό Διεθνών Εκθέσεων του Ιράν προχώρησε η ΔΕΘ-Helexpo, στο πλαίσιο πρόσφατης επίσκεψης του προέδρου του εθνικού εκθεσιακού φορέα, κ. Τάσου Τζήκα, στην Τεχεράνη.

Όπως επισημαίνει η ΔΕΘ - Helexpo σε ανακοίνωσή της «το άνοιγμα του διαύλου αυτού ήρθε ως αποτέλεσμα της διαπίστωσης των δύο πλευρών πως υπάρχει έντονο κοινό ενδιαφέρον για την ενίσχυση των διμερών εμπορικών και οικονομικών σχέσεων, τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και ευρύ πεδίο κοινών δράσεων και ανταλλαγής τεχνογνωσίας στο εκθεσιακό επίπεδο».

Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, σε πρώτη φάση οι δύο εκθεσιακοί οργανισμοί θα συμμετέχουν κάθε χρόνο ο ένας σε τουλάχιστον μία διοργάνωση του άλλου. Παράλληλα, θα ανταλλάσσουν εμπορικές και οικονομικές πληροφορίες, αλλά και τεχνογνωσία για την εκθεσιακή βιομηχανία της κάθε χώρας, ενώ θα ενημερώνουν ο ένας τον άλλον για εκθέσεις ή άλλες εκδηλώσεις όπου μπορούν να προβληθούν και να προωθηθούν τα προϊόντα των δύο χωρών, προσφέροντας εκατέρωθεν υποστήριξη και τεχνική βοήθεια.

Το μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη από τον πρόεδρο της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσο Τζήκα και τον Ιρανό αναπληρωτή υπουργό Βιομηχανίας, Μεταλλείων και Εμπορίου, αλλά και πρόεδρο του δ.σ. και διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Διεθνών Εκθέσεων του Ιράν, κ. Hossein Esfahbodi.

«Ελλάδα και Ιράν έχουν μια σχέση ιστορική, μια σχέση πολιτισμού και η συνεργασία των δύο εκθεσιακών φορέων είναι μια μεγάλη ευκαιρία για να ξαναπιάσουν το νήμα από την αρχή, τόσο στην οικονομία όσο και στην επιχειρηματικότητα» σημείωσε ο κ. Τζήκας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo βρέθηκε και στην έκθεση τεχνολογίας Innotex, την οποία διοργανώνει κάθε χρόνο στην Τεχεράνη το Τεχνολογικό Πάρκο Pardis.

Η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας εντάσσεται στη στρατηγική διεθνοποίησης του εθνικού εκθεσιακού φορέα, που έχει ως σκοπό να αναδείξει τη ΔΕΘ-Helexpo στον σημαντικότερο εκθεσιακό παίκτη στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.