Skip to main content

MLS: Υπερδιπλάσιος τζίρος και αύξηση στα κέρδη κατά 37%

Η MLS Πληροφορική στο πρώτο εξάμηνο του 2015 αύξησε τις πωλήσεις κατά 114% και τα κέρδη κατά 37%, ενώ βγάζει στην αγορά τη super smart TV.

Αυξημένες πωλήσεις και μεγαλύτερη κέρδη για την MLS Πληροφορική, η οποία κάνει δυναμικότερο άνοιγμα στην αγορά με τα νέα smart κινητά τηλέφων ενώ τον επόμενο μήνα θα τοποθετήσει και τη super smart τηλεόρασή της.

Αύξηση 114% παρουσίασε ο κύκλος εργασιών της MLS Πληροφορική το πρώτο εξάμηνο του 2015 και ανήλθε σε 10,89 εκατ. ευρώ από 5,08 εκατ. ευρώ πέρυσι. Τα κέρδη μετά από φόρους παρουσίασαν άνοδο 37% και ανήλθαν σε 1,46 εκατ. ευρώ έναντι 1,06 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2014. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε 3,11 εκατ. ευρώ έναντι 2,51 εκατ. ευρώ πέρυσι, αυξημένα κατά 24%. Η καθαρή θέση διαμορφώθηκε σε 22,02  εκατ. ευρώ από 21,12 εκατ. ευρώ στις 31.12.2014.

Σχολιάζοντας τα οικονομικά μεγέθη του πρώτου εξαμήνου του 2015 ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της MLS Γιάννης Καματάκης, δήλωσε:

« Η πορεία ισχυρής ανάπτυξης στην οποία έχει μπει η MLS, λίγο επηρεάζεται ή θα επηρεαστεί στο μέλλον από τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Πολλές φορές οι δυσκολίες συντελούν στο να δυναμώσει μια εταιρία και να αλλάξει επίπεδο. Στην MLS πιστεύουμε πως έχει λειτουργήσει ακριβώς έτσι. Είμαστε ενθουσιασμένοι με την πρόσφατη κυκλοφορία στην αγορά της νέας σειράς κινητών με την ονομασία «Diamond» το πρώτο από τα οποία είναι το πιο λεπτό 5”  κινητό τηλέφωνο στον κόσμο. Τέλος, η νέα μεγάλη κατηγορία προϊόντων MLS που προαναγγείλαμε, αποκαλύπτουμε σήμερα ότι είναι η MLS Super Smart TV.   Εδώ και 20 μήνες, μεθοδικά, δημιουργήσαμε αληθινά έξυπνες τηλεοράσεις που πιστεύουμε όσο ποτέ, ότι θα βελτιώσουν και θα αλλάξουν την καθημερινότητα μας (Making Life Simple). Κυκλοφορούν στην αγορά τον επόμενο μήνα».