Skip to main content

Μηχανική: Προς αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

Την πρόθεση αύξησης μετοχικού κεφαλαίου εξέφρασε η διοίκηση του ομίλου Μηχανική, με αφορμή τη σύγκληση των Έκτακτων Γενικών Συνελεύσεων μετόχων την 20ή Ιανουαρίου του 2010.
Την πρόθεση αύξησης μετοχικού κεφαλαίου εξέφρασε η διοίκηση του ομίλου Μηχανική, με αφορμή τη σύγκληση των Έκτακτων Γενικών Συνελεύσεων μετόχων την 20ή Ιανουαρίου του 2010. Ειδικότερα, 46.453.256 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές θα εκδοθούν, οι οποίες θα διατεθούν υπέρ των παλαιών μετόχων, σε αναλογία μία νέα κοινή ονομαστική μετοχή για κάθε δύο παλαιές κοινές ή προνομιούχες μετοχές.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα κεφάλαια, που θα αντληθούν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, θα διοχετευθούν, μεταξύ άλλων, για την εκτέλεση υδροηλεκτρικών έργων, όπως στον ποταμό Καρπενησιώτη του δήμου Ποταμιάς Ευρυτανίας και στον Άγιο Νικόλαο Άρτας, προϋπολογισμού 11 εκατ. ευρώ και 200 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα. Επίσης, η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα αξιοποιηθεί και προς την κατεύθυνση της περαιτέρω μείωσης του τραπεζικού δανεισμού. Η αύξηση κρίθηκε επιβεβλημένη από τη διοίκηση, προκειμένου να ενισχυθεί η ρευστότητα του ομίλου και να επιταχυνθεί το επενδυτικό του πρόγραμμα, ταυτόχρονα, με την περαιτέρω μείωση του τραπεζικού δανεισμού, που αξιοποιήθηκε για την απόκτηση ακινήτων σε επιλεγμένες χώρες του εξωτερικού.

Στις δηλώσεις της, η διευθύνουσα σύμβουλος του ομίλου, κ. Μελίνα Εμφιετζόγλου, ανέφερε τα εξής: «Δεν μπορούμε να παραμείνουμε αδρανείς υπό τις παρούσες συνθήκες, οι οποίες απαιτούν ταχύτητα στη λήψη αποφάσεων και δυναμική αντιμετώπιση των προβλημάτων του κλάδου. Για το λόγο αυτό, θεωρούμε ότι η ενίσχυση της ρευστότητας του ομίλου, μέσω της αύξησης κεφαλαίου, θα μας επιτρέψει να ενισχύσουμε την αναπτυξιακή πορεία μας, κατά το 2010. Με τον τρόπο αυτό, θα θωρακίσουμε τον όμιλο από τυχόν παρενέργειες, που δύνανται να προκύψουν από τις καθυστερήσεις στην αποπληρωμή των οφειλών του δημοσίου, οι οποίες ανέρχονται σε περίπου 40 εκατ. Σε κάθε περίπτωση, είναι σαφές ότι η Μηχανική οφείλει να συνεχίσει την εκτέλεση του επενδυτικού της προγράμματος με ακόμα εντατικότερους ρυθμούς, καθώς έτσι θα είναι σε θέση να εκμεταλλευτεί την επερχόμενη ανάκαμψη των αγορών, όπου δραστηριοποιείται, ιδίως, σε ό,τι αφορά στον κλάδο ανάπτυξης ακινήτων».