Skip to main content

Μητσοτάκης-Τζιτζικώστας στα έργα του άξονα Θεσσαλονίκη-Κιλκίς-Δοϊράνη

Δυο εργολαβίες ολοκληρώνουν τον άξονα μέχρι το Σεπτέμβριο του 2019. Κομβικής σημασίας ο αυτοκινητόδρομος για την Κ. Μακεδονία και την Ελλάδα

Τα έργα που υλοποιούνται στον οδικό άξονα Θεσσαλονίκη – Κιλκίς – Δοϊράνη και συγκεκριμένα την είσοδο Κιλκίς, επισκέφτηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης και ενημερώθηκε από τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.

«Θέλω να συγχαρώ τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, για το σημαντικό έργο που επιτελεί στην περιοχή και για την αποτελεσματικότητά του στην απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων. Σήμερα είναι σε εξέλιξη εκατοντάδες έργα υποδομών από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπως με ενημέρωσε ο κ. Τζιτζικώστας, που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών», είπε σε δηλώσεις του ο κ. Μητσοτάκης.

Ο κ. Τζιτζικώστας από την πλευρά του τόνισε ότι ο οδικός άξονας είναι κομβικού χαρακτήρα και υπογράμμισε ότι «στον οδικό άξονα Θεσσαλονίκης – Κιλκίς – Δοϊράνης κατασκευάζονται τα τελευταία δύο τμήματα. Με την ολοκλήρωσή τους, όλος ο άξονας θα μετατραπεί σε κλειστό αυτοκινητόδρομο, κάτι που σημαίνει μεγαλύτερη ταχύτητα και ασφάλεια στις μετακινήσεις των πολιτών. Πρόκειται για ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο, που συνδέει τη χώρα με την κεντρική Ευρώπη, αλλά και το Κιλκίς με την Εγνατία οδό και τη Θεσσαλονίκη. Δώσαμε προτεραιότητα στην ολοκλήρωση του άξονα, καθώς εκτός των άλλων εξυπηρετεί τον συνεχώς αυξανόμενο οδικό τουρισμό σε όλη την Κεντρική Μακεδονία και δέχεται σημαντικούς κυκλοφοριακούς φόρτους με οχήματα διεθνών μεταφορών να διέρχονται καθημερινά. Ο ίδιος άξονας εξυπηρετεί τις ανάγκες της βιομηχανικής περιοχής Σταυροχωρίου Κιλκίς, ενώ είναι κρίσιμος για τις εξαγωγές ειδικά των αγροτικών προϊόντων της περιοχής μας. Δεν είναι ένα απλό οδικό έργο, αλλά ένα αναπτυξιακό έργο, που θα δώσει ώθηση στην τοπική, περιφερειακή και εθνική οικονομία, στηρίζοντας τις εξαγωγές, τον τουρισμό και τον πρωτογενή τομέα».

Τα δύο τμήματα που κατασκευάζονται για να ολοκληρωθεί ο οδικός άξονας (το Σεπτέμβριο του 2019), είναι συνολικού προϋπολογισμού 82 εκατ.ευρώ και μήκους 16,5 χλμ.:

-Μαυρονέρι – Είσοδος Κιλκίς: Ολοκληρώνεται το Σεπτέμβριο του 2019, με μήκος 5 χλμ. και προϋπολογισμό 25,9 εκατ.ευρώ. Στο πλαίσιο του έργου θα κατασκευαστεί παράπλευρο οδικό δίκτυο 9 χλμ. θα αναβαθμιστούν οι κόμβοι της περιοχής, θα κατασκευαστεί οδική γέφυρα, μεταλλική πεζογέφυρα για άτομα με αναπηρίες κτλ.

-Άσσηρος – Νέα Σάντα: Ολοκληρώνεται τον Αύγουστο του 2019, με μήκος 11,5 χλμ. και προϋπολογισμό 56,65 εκατ.ευρώ. Στο πλαίσιο του έργου θα κατασκευαστούν και τρεις ανισόπεδοι κόμβοι σε Μυγδονία, Δρυμό και Καμάρα και παράπλευρο οδικό δίκτυο.