Skip to main content

Μητσοτάκης: Τραγικό λάθος ο φόρος στο κρασί, θα τον καταργήσουμε

Περιοδεία στη Νεμέα και επίσκεψη στον Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Νεμέας έκανε σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ρητή δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας είναι η κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ατό τον Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Νεμέας όπου πραγματοποίησε επίσκεψη, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε ότι «ο τρύγος είναι συνυφασμένος με την Ιστορία αυτού του ευλογημένου τόπου».

«Επισκέπτομαι σήμερα τη Νεμέα για να τονίσω την έμφαση την οποία θέλει να δώσει η Νέα Δημοκρατία στην ποιοτική πρωτογενή παραγωγή» πρόσθεσε.
 
Όπως είπε, το κρασί είναι ένα προϊόν στο οποίο η χώρα έχει συγκριτικό πλεονέκτημα. Πρέπει, όμως, αυτό το συγκριτικό πλεονέκτημα να υποστηρίζεται και με τις κατάλληλες δημόσιες πολιτικές.
 
«Ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο κρασί ήταν ένα τραγικό λάθος. Δεν απέδωσε τα αναμενόμενα έσοδα και πρόσθεσε σημαντική γραφειοκρατία, ειδικά για τους μικρούς οινοπαραγωγούς.
 
Αποτελεί ρητή δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας ότι αυτός ο άδικος και αναποτελεσματικός φόρος θα καταργηθεί το συντομότερο δυνατό», κατέληξε.