Skip to main content

Μητσοτάκης: Το θλιβερό κεφάλαιο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πρέπει να κλείσει

Ο πρωθυπουργός εξακολουθεί να προκαλεί με την αλαζονεία του, υποτιμά προκλητικά τη νοημοσύνη των πολιτών, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ

Επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή τη χθεσινή του συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, «ο κ. Τσίπρας, όπως ο ίδιος παραδέχτηκε, οδήγησε τη χώρα το 2015 στο χείλος του γκρεμού. Του θυμίζουμε ότι σώθηκε χάρη στη δική μας υπεύθυνη στάση».

«Η ανικανότητα και ο τυχοδιωκτισμός του προκάλεσαν τεράστια ζημιά στην οικονομία μας, ζημιά την οποία οι Έλληνες πληρώνουν - και θα πληρώνουν ακριβά -με αυξημένους φόρους και μειωμένους μισθούς και συντάξεις. Οι ευθύνες για όσα συνέβησαν είναι πρωτίστως δικές του», πρόσθεσε και συμπλήρωσε: «Δυστυχώς, όμως, δεν διδάχτηκε τίποτα. Εξακολουθεί να προκαλεί με την αλαζονεία του. Υποτιμά προκλητικά τη νοημοσύνη των πολιτών».
 
Αναφερόμενος στην πορεία της οικονομίας, ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε για τον πρωθυπουργό ότι «έχει το θράσος να ισχυρίζεται ότι θα βγάλει τη χώρα από τα Μνημόνια, όταν την έχει ήδη δεσμεύσει σε λιτότητα διαρκείας. Και στους υπόλοιπους τομείς, με ιδεοληψίες και αυταρχισμό, χτίζει το δικό του κομματικό Κράτος».
 
Το θλιβερό κεφάλαιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ πρέπει να κλείσει, υπογράμμισε ο ίδιος και κατέληξε λέγοντας πως η Ελλάδα χρειάζεται πολιτική αλλαγή «για να κάνει, επιτέλους, το μεγάλο άλμα στο μέλλον».