Skip to main content

Μητσοτάκης: Εφιάλτης της Μεταπολίτευσης η διετία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Κοσμοσυρροή στο ξενοδοχείο «The Met» για την ομιλία Μητσοτάκη, πάνω από 2.000 άτομα δίνουν το «παρών». Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση

Περισσότερα από 2.000 άτομα συγκεντρώθηκαν απόψε στην παλιά δυτική είσοδο Θεσσαλονίκης, προκειμένου να παρακολουθήσουν την ομιλία του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο ξενοδοχείο «The Met».

Ο κ. Μητσοτάκης, με καθυστέρηση περίπου μισής ώρας εισήλθε στην κατάμεστη αίθουσα και έγινε δεκτός με χειροκροτήματα και ενθουσιασμό. Από νωρίς είχαν στηθεί πηγαδάκια από «γαλάζια» στελέχη, ενώ παρέες βουλευτών, ευρωβουλευτών, πολιτευτών και αυτοδιοικητικών, δεν έκρυβαν την ικανοποίησή τους για τη μεγάλη κινητοποίηση.

«Την επόμενη φορά ούτε στο Αλεξάνδρειο δε θα χωράμε», είπε χαιρετίζοντας τον κόσμο ο κ. Μητσοτάκης. «Εγώ δεν χρειάζεται να κάνω ειδικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη. Το γραφείο μου είναι εκεί που είναι οι πολίτες», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ υπό τα συνθήματα των «γαλάζιων» νεολαίων.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «γουρλίδικη» τη συγκεκριμένη αίθουσα, επειδή σ' αυτή πραγματοποίησε την τελευταία συγκέντρωσή του ως υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος πριν από ένα χρόνο.

Η ομιλία του κ. Μητσοτάκη ήταν καθαρά προεκλογική. Χαρακτήρισε τη διετία διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ «τα πιο εφιαλτικά χρόνια της Μεταπολίτευσης», διότι έγινε μεγάλη ζημιά στη χώρα, με μια οπισθοδρόμηση, που δεν έχει προηγούμενο.

Ο κ. Μητσοτάκης προασπίστηκε την πολιτική Σαμαρά, επισημαίνοντας πως το 2014 η χώρα έβγαινε από την κρίση. Αντιθέτως, με τα δυο χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όλα πήγαν πίσω σε οικονομικά μεγέθη. «Παραδώσαμε τη χώρα σε πολύ καλύτερη κατάσταση από αυτή στην οποία είναι σήμερα», είπε ο κ. Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για πόλεμο στο επιχειρείν και για απίστευτη φοροεπιδρομή.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην οπισθοχώρηση στην Παιδεία και στην Υγεία. Είπε επίσης ότι στήνεται «νέο πελατειακό κράτος».

Ο κ. Μητσοτάκης άσκησε στο σύνολο της ομιλίας του δριμύτατη κριτική στους κ. Τσίπρα και Καμμένο και στην κυβέρνησή τους, χαρακτηρίζοντας την πολιτική τους «κοινωνικά άδικη, κυνική και ανάλγητη».

Μίλησε επίσης για νέα διαπλοκή και για κομματικούς μανδαρίνους που διορίζουν τους εκλεκτούς τους… Με τρεις λέξεις περιέγραψε την κυβέρνηση: Ψέματα, ανικανότητα και φόροι.

«Ο κ. Τσίπρας κάνει τεράστια πολιτική ζημιά στη χώρα με τη συμπεριφορά του και αυτή τη συμπεριφορά πληρώνουν οι πολίτες», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ. Αναγνώρισε πάντως ότι πλέον η χώρα είναι μπροστά σε αδιέξοδο, με το ΔΝΤ να ζητά πολύ αυστηρά μέτρα, δεν δέχεται συζήτηση για μικρότερα πλεονάσματα και ο κ. Τσίπρας δεσμεύει τη χώρα για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα στην επόμενη δεκαετία και ακραίοι κύκλοι επαναφέρουν το Grexit ξανά. Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι είναι αποκλειστική ευθύνη Τσίπρα ο εγκλωβισμός της χώρας σε αδιέξοδο και είπε ότι ο κίνδυνος του Grexit από το 2018 είναι υπαρκτός.

Κάλεσε τον κ. Τσίπρα και πάλι να φύγει από την εξουσία. Μίλησε όμως και για το σενάριο περί στήριξης των νέων μέτρων κι από την αντοπολίτευση. "Ας τα ξεχάσει αυτά τα σενάρια ο κ. Τσίπρας. Πλέον το δίλημμα είναι ένα: ή με τον Τσίπρα ή με την κοινωνία. Εκλογές άμεσα. Τον προκαλώ να τις κάνει το συντομότερο δυνατό και να μη διανοηθεί να ζητήσει συνενόχους", είπε.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε επίσης ότι δεν πρόκειται να πρωταγωνιστήσει σε βιντεάκια, όπως αυτά με πρωταγωνιστή τον κ. Τσίπρα για την επέτειο δύο ετών διακυβέρνησης. Πάντως, ο κ. Μητσοτάκης έδωσε και μια νότα αισιοδοξίας, λέγοντας ότι βλέπει κυρίως τους νέους να αλλάζουν στάση. Να αντιλαμβάνονται ότι δεν αλλάζουν όλα με μαγικούς τρόπους, με ένα νόμο και μια απόφαση...

«Αλήθεια και αξιοκρατία θέλουν από τον ηγέτη τους οι πολίτες, με μικρότερο και καλύτερο κράτος, με λιγότερους φόρους. Συστρατεύονται με τη "συμφωνία αλήθειας" της ΝΔ. Εκφράζουμε τη σιωπηλή κοινωνική πλειοψηφία, που θέλει η Ελλάδα να προκόψει με δουλειά», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ετοιμότητα για διακυβέρνηση της χώρας. «Στο τρίπτυχο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ Φόροι - ψέματα - ανικανότητα εμείς αντιπαραβάλουμε το δικό μας τρίπτυχο: την ελπίδα της αλήθειας - αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στην οικονομία, με ένα εθνικό σχέδιο - διαφύλαξη της ενότητας των Ελλήνων. Επανέλαβε ότι η μόνη απόλυση που θα γίνει θα είναι αυτή του κ. Τσίπρα, με τη βούληση του ελληνικού λαού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ διχάζει την κοινωνία, τη δηλητηριάζει», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης. «Δεν με νοιάζει τι ψηφίσατε ή από ποιο ιδεολογικό χώρο προέρχεστε. Με νοιάζει που θέλετε να πάει ο τόπος, που θέλετε να πάτε. Αν θέλετε να βγάλουμε την Ελλάδα από την κρίση, αν θέλετε μια Ελλάδα δυνατή και υπερήφανη, ελάτε μαζί μας», σημείωσε. Η ομιλία Μητσοτάκη είχε και αναφορά στο όνομα του ιδρυτή της ΝΔ, Κωνσταντίνου Καραμανλή, και είπε ότι πρέπει να δείξει το κόμμα στους πολίτες ότι και αλλάζει και διορθώνει τα λάθη του. «Είμαστε μακριά από κάθε ίχνος αλαζονείας και ρεβανσισμού», διευκρίνισε. «Είμαστε ιστορικό, όχι όμως απαρχαιωμένο κόμμα», εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης, υπερασπιζόμενος τις καινοτομίες που εισήγαγε, όπως την Πολιτική Ακαδημία, την κατάρτιση του Εθνικού Σχεδίου Μεταρρυθμίσεων, το άνοιγμα σε στελέχη εκτός κόμματος κτλ.

«Μαζί θα σηκώσουμε ξανά ψηλά την Ελλάδα και θα φύγουμε από τη σημερινή μιζέρια», είπε κλείνοντας ο κ. Μητσοτάκης και απηύθυνε κάλεσμα συστράτευσης με τη ΝΔ.

Μάλιστα ο πρόεδρος της γαλάζιας παράταξης έκοψε την πίτα της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης, την οποία ευλόγησε ο πατέρας Ευθύμιος της ενορίας των 40 Εκκλησιών, Χανιώτης στην καταγωγή, που είπε και μαντινάδα.