Skip to main content

Μητσοτάκης: Θα αλλάξουμε το καθεστώς ασύλου στα πανεπιστήμια

ύτε μπορεί το άσυλο να καταστρατηγείται, με τέτοιο τρόπο, για να καλύπτει όλου του είδους τις παράνομες συμπεριφορές, είπε ο προέδρος της ΝΔ.

Την πρόθεσή του να αλλάξει το καθεστώς ασύλου στα πανεπιστήμια επανέλαβε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τα περιστατικά βίας εντός της πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου.

«Περνούσα, σήμερα, μπροστά από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο και σταμάτησα για να δω αυτήν την απαράδεκτη εικόνα κατάληψης δημοσίου χώρου από μικροπωλητές, οι οποίοι, σε πρώτη ευκαιρία, βρίσκουν πάντα καταφύγιο εντός του χώρου του Οικονομικού Πανεπιστημίου για να αποφύγουν την ενδεχόμενη σύλληψη» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

«Αυτή δεν είναι εικόνα δημόσιου Πανεπιστημίου. Ούτε μπορεί το άσυλο να καταστρατηγείται, με τέτοιο τρόπο, για να καλύπτει όλου του είδους τις παράνομες, τις έκνομες συμπεριφορές».

Για άλλη μια φορά, θέλω να επαναλάβω την κατηγορηματική μου δέσμευση ότι θα αλλάξει το καθεστώς του ασύλου, έτσι ώστε να μπορεί η Αστυνομία αυτεπάγγελτα να παρεμβαίνει και εντός του Πανεπιστημίου, όποτε εντοπίζεται οποιαδήποτε παράνομη συμπεριφορά, συνέχισε.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. συναντήθηκε την Τρίτη με τις πρυτανικές Αρχές του πανεπιστημίου Αθηνών και ξεκαθάρισε ότι ο νόμος για το άσυλο θα αλλάξει, ενώ το υπουργείο τον κατηγόρησε ότι «καταστροφολογεί, συκοφαντώντας το δημόσιο πανεπιστήμιο».