Skip to main content

Μητσοτάκης σε ΣΕΠΕ: Το ψηφιακό προφίλ μας διολισθαίνει συστηματικά

Η ΝΔ θα στηρίξει τη προσπάθεια για μια εθνική ψηφιακή στρατηγική, δήλωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης - Δήλωσε «ανοιχτός» σε διάλογο για τη διαμόρφωσή της

Την τεράστια ευθύνη του πολιτικού κόσμου στο να συγκλίνει η Ελλάδα με τις άλλες ανεπτυγμένες χώρες ψηφιακά τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του στο digital economy forum που οργανώνει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών(ΣΕΠΕ).

Όπως είπε, το 2015 σε πολλούς τομείς η κρίση επιδεινώθηκε περαιτέρω, το ψηφιακό προφίλ της χώρας μας συστηματικά διολισθαίνει, ενώ άφησε και αιχμές για τις προσλήψεις της κυβέρνησης λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «δεν θα πετύχουμε ψηφιακά με το να προσλαμβάνουμε ανθρώπους που κάνουν καριέρα με δημόσιες διακηρύξεις, "η καριέρα είναι χολέρα"».  

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Νέας της Δημοκρατίας πρόσθεσε ότι το κόμμα του θα στηρίξει τη προσπάθεια για μια εθνική ψηφιακή στρατηγική, ενώ δήλωσε ανοιχτός στον διάλογο για τη διαμόρφωσή της.

Στο ίδιο συνέδριο ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης σημείωσε ότι «η ψηφιακή τεχνολογία βρίσκεται στο επίκεντρο του σχεδιασμού της κυβέρνησης για την ανάπτυξη της οικονομίας», ενώ μιλώντας γενικότερα για τις εξελίξεις είπε ότι «μπαίνουμε στο δρόμο για να κλείσει η πρώτη αξιολόγηση. Με τη συμφωνία του καλοκαιριού και τις συνεχείς διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και τις συνομιλίες για το χρέος μπορεί να δημιουργηθεί η απαιτούμενη σταθερότητα στην οικονομία και η μεταστροφή της οικονομίας το δεύτερο εξάμηνο του 2016».