Skip to main content

Μητσοτάκης: Προχειρότητες και πασαλείμματα το ν/σ για την Παιδεία

«Αυτή δεν είναι κυβέρνηση, είναι πολιτικός στρατός ατάκτων», είπε ο κ.Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι έχουν αποσυρθεί νομοσχέδια και προσλήψεις.

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπολύει από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στην Παιδεία.

«Η κυβέρνηση βάζει τη διχαστική λογική στην εκπαίδευση χωρίς να έχει κανένα σχέδιο. Ξέρετε τι θέλετε να ελέγξετε, αλλά δεν ξέρετε τι θέλετε να φτιάξετε» τόνισε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ μιλά για προχειρότητες και πασαλείμματα της κυβέρνησης σχετικά με τον χώρο της Παιδείας. «Ο καθένας κάνει ό,τι θέλει στις πλάτες της εκπαίδευσης».

«Αυτή δεν είναι κυβέρνηση, είναι πολιτικός στρατός ατάκτων» πρόσθεσε, τονίζοντας ότι έχουν αποσυρθεί νομοσχέδια και προσλήψεις που έχουν ανακοινωθεί.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στον τρόπο επιλογής των διευθυντών τονίζει ότι η κυβέρνηση επαναφέρει την επετηρίδα, δηλαδή μια «πεπαλαιωμένη αντίληψη που δεν λαμβάνει υπόψην τα πτυχία».

«Ο συντηρητισμός σας είναι αξεπέραστος. Αντί να πάτε το σχολείο μπροστά, το πάτε πίσω» υπογράμμισε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι η επιλογή των περιφερειακών διευθυντών θα πρέπει να γίνεται μέσω ΑΣΕΠ με απόλυτη αξιοκρατία και χωρίς κομματικά κριτήρια.

Αναφερόμενος στο θέμα του τεμένους, χαρακτήρισε «φάρσα» τη στάση των Ανεξάρτητων Ελλήνων απέναντι σε αυτό το ζήτημα.

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε να αποσυρθεί η διαταξη περί χρηματοδότησης, να μελετηθεί εκ νέου και να τροποποιηθεί ώστε να εξασφαλιστεί ότι ο έλεγχος του κράτους θα επεκτεινεται και στις πηγές χρηματοδότησης του τεμένους.