Skip to main content

Μητσοτάκης: Όποιος μεγαλοεπιχειρηματίας έχει πολιτικές βλέψεις να εμφανιστεί ανοιχτά ο ίδιος στην πολιτική αρένα

Όποιοι επιχειρηματίες έχουν πολιτικές βλέψεις να εμφανιστούν στην πολιτική αρένα οι ίδιοι, για να κριθούν, να συγκριθούν και να μετρηθούν, είπε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής

Τα βέλη του κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη εξαπέλυσε, χωρίς να τον κατονομάζει, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλής, κατά την ομιλία του για την πρόταση δυσπιστίας

Ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στο δημοσίευμα της εφημερίδας το Βήμα -που ανήκει στον όμιλο του μεγαλοεπιχειρηματία- σχολίασε πως «αν κάποιος εκδότης, κάποιος μεγαλοεπιχειρηματίας έχει πολιτικές βλέψεις, ας εμφανιστεί ανοιχτά στην πολιτική αρένα. Ο ίδιος όμως, όχι μέσω πληρεξουσίων». 

«Κοινωνίες αγγέλων δεν υπάρχουν. Οι κυβερνήσεις ορίζουν τους κανόνες και αυτό οδηγεί σε συγκρούσεις… Έχουμε ζήσει στην πατρίδα μας σχέσεις νταβατζήδων και διαπλεκόμενων. Αυτή είναι η εικόνα της παλιάς Ελλάδας. Η Ελλάδα δεν ξεχνά ούτε το Βατοπέδι ούτε τους απογόνους του. Αυτήν την Ελλάδα θέλουμε να αλλάξουμε… Δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο. Στο τιμόνι του τόπου είναι αυτοί που ψηφίζουν οι πολλοί, όχι οι λίγοι, οι ισχυροί», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε πει ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο. Η απάντηση έχει δοθεί, τον κυβερνά ο κυρίαρχος λαός με τους εκλεγμένους αντιπροσώπους του, όχι τα φουσκωμένα πορτοφόλια. Και αν νομίζουν κάποιοι ότι όλα είναι εξαγοράσιμα, είναι βαθιά νυχτωμένοι. Αν κάποιος εκδότης, μεγαλοεπιχειρηματίας έχει πολιτικές βλέψεις, ας εμφανιστεί ανοιχτά ο ίδιος στην πολιτική αρένα. Ο ίδιος όμως, όχι μέσω πληρεξουσίων. Και σε άλλες χώρες επιχειρηματίες πολιτεύτηκαν και ενίοτε έγιναν πρωθυπουργοί. Αν επιθυμούν, λοιπόν, να εμφανιστούν, να κριθούν, να συγκριθούν και να μετρηθούν», σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Δείτε - Παραιτήθηκαν ο Γιάννης Μπρατάκος και ο Σταύρος Παπασταύρου

Υπενθυμίζεται πως το απόγευμα έγινε γνωστό πως οι κ.κ. Σταύρος Παπασταύρου και Γιάννης Μπρατάκος, υπέβαλαν την παραίτησή τους στον πρωθυπουργό, όπως ο ίδιος τους ζήτησε να κάνουν μετά από την επίσκεψή τους στην οικία του επιχειρηματία και εκδότη του «Βήματος» Βαγγέλη Μαρινάκη.