Skip to main content

Μητσοτάκης: Να βάλουμε τέλος στη σουρεαλιστική εποχή

Είναι καιρός να επαναπροσδιορίσουμε τις πολιτικές μας προς όφελος των μεταρρυθμίσεων, ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ σε συνέντευξή του στον EUObserver.

Το τέλος της "σουρεαλιστικής" εποχής υπόσχεται ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στον EUObserver, η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι εφ΄ όσον εκλεγεί, θα αποστασιοποιηθεί από την ευρωπαϊκής έμπνευσης λιτότητα και θα δώσει έμφαση στις μεταρρυθμίσεις, στηρίζοντας την επιχειρηματικότητα.

«Η λιτότητα δεν θα πρέπει να συγχέεται με τις μεταρρυθμίσεις. Στην Ελλάδα είχαμε πολλή λιτότητα και λίγες μεταρρυθμίσεις» σημειώνει ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος, σύμφωνα με το δημοσίευμα, «προηγείται στις δημοσκοπήσεις και αναμένεται να είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας».

Συνεχίζοντας, ο κ. Μητσοτάκης εξηγεί, ότι «μέχρι στιγμής, δυστυχώς, κάθε φορά που μιλούσαμε στην Ελλάδα για μεταρρυθμίσεις, το πρώτο πράγμα που ερχόταν στο μυαλό ήταν οι αυξήσεις φόρων και οι περικοπές συντάξεων. Θεωρώ ότι είναι καιρός να επαναπροσδιορίσουμε τις πολιτικές μας προς όφελος των μεταρρυθμίσεων, χωρίς να αποφύγουμε τις υποχρεώσεις μας».

Όπως αναφέρεται, προτεραιότητά του θα είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας μέσω ιδιωτικών επενδύσεων, που σημαίνει «περιβάλλον φιλικό προς τη επιχειρηματικότητα».

Εκλογές προβλέπεται να πραγματοποιηθούν κανονικά το 2019, αλλά με το πρόγραμμα διάσωσης που λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι και τον πρωθυπουργό να ηγείται ενός εύθραυστου κυβερνητικού συνασπισμού, το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών δεν θα πρέπει να αποκλείεται, αναφέρει ο EUObserver.

«Η έκβαση των εκλογών δεν θα πρέπει ποτέ να θεωρείται δεδομένη. Είμαι βέβαιος ότι θα επικρατήσουμε και ότι θα κερδίσουμε τις εκλογές με σημαντική διαφορά, αλλά ο δρόμος θα είναι ούτως ή άλλως μακρύς και δύσκολος» υποστηρίζει και προσθέτει:

«Η Νέα Δημοκρατία είναι το μόνο πολιτικό κόμμα που διαθέτει ένα ξεκάθαρο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που "κοιτάει" πέρα από το τέλος του ισχύοντος προγράμματος».