Skip to main content

Μητσοτάκης: Να μην παρασυρθούμε σε μία αχρείαστη κλιμάκωση

Να θυμόμαστε πάντα ότι το Έθνος μας μεγαλούργησε όταν ήταν ενωμένο και υπέστη εθνικές τραγωδίες, όταν ήταν διχασμένο, είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ψυχραιμία για να μην παρασυρθούμε σε μία αδικαιολόγητη και αχρείαστη κλιμάκωση, συνέστησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στις δύσκολες σημερινές γεωπολιτικές συγκυρίες.

Από τη Ρόδο όπου βρίσκεται στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου, δήλωσε ότι  απαιτείται να παίρνουμε μαθήματα από την Ιστορία και χρειάζεται και σήμερα να θυμηθούμε τρεις σημαντικές αρετές του ελληνικού Έθνους:

«Ψυχραιμία για να μην παρασυρθούμε σε μια αδικαιολόγητη και αχρείαστη κλιμάκωση.

Αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στις αποτρεπτικές δυνατότητες της χώρας μας, αλλά και στις δυνατότητές μας να οικοδομούμε - πάντα προς όφελός μας - διεθνείς συμμαχίες.

Και, το σημαντικότερο, ενότητα. Ενότητα του ελληνικού λαού ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι τις μεγάλες προκλήσεις.

Και να θυμόμαστε πάντα ότι το Έθνος μας μεγαλούργησε όταν ήταν ενωμένο και υπέστη εθνικές τραγωδίες, όταν ήταν διχασμένο».