Skip to main content

Στήριξη Μητσοτάκη στην επένδυση της Ελληνικός Χρυσός στη Χαλκιδική

Ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε τη σημασία της εξασφάλισης των θέσεων εργασίας - Εργαζόμενοι προς κυβέρνηση: Θα μας βρείτε μπροστά σας.

Με τους εκπροσώπους τεσσάρων σωματείων εργαζομένων της «Ελληνικός Χρυσός» συναντάται αυτή τη στιγμή ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στο ξενοδοχείο Lazart, στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε τη σημασία της εξασφάλισης των θέσεων εργασίας, κάνοντας λόγο για μια παραγωγική επένδυση στις Σκουριές και αφήνοντας αιχμές για τη στάση της κυβέρνησης.

Ο ίδιος ευχαρίστησε τους εργαζόμενους για την παρουσία τους και ανέφερε: «Έχω τοποθετηθεί επανειλημμένα για το ζήτημα της επένδυσης της Ελληνικός Χρυσός στην περιοχή της Χαλκιδικής. Βασικό μου μέλημα είναι να εξασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και να προχωρήσει μια παραγωγική επένδυση σημαντική για τον τόπο, την τοπική κοινωνία και την ελληνική οικονομία».

Ακόμα επισήμανε πως λυπάται πραγματικά που η επένδυση αυτή  έχει γίνει αντικείμενο μιας κομματικής αντιπαράθεσης και για το ότι η κυβέρνηση παραβλέπει την ουσία.

Συμπλήρωσε ακόμα ότι η κυβέρνηση στέκεται σε συμβολισμούς και δεν υπολογίζει δικαστικές αποφάσεις στον συνολικό σχεδιασμό της.

Κατά την ανακοίνωση της ΝΔ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε κατά τη διάρκεια της συνάντησης ότι είναι «ειρωνεία ο πρωθυπουργός να μιλάει για επενδύσεις και, στην πράξη, η κυβέρνησή του να κάνει ακριβώς τα αντίθετα». «Μην ακούτε τι λένε, να βλέπετε τι κάνουν οι κυβερνώντες» είπε ακόμα.
 
«Ο κίνδυνος», είπε ο κ. Μητσοτάκης, «για την επένδυση είναι ορατός. Μιλάμε για μια από τις μεγαλύτερες παραγωγικές επενδύσεις τη χώρας. Και, ενώ το μέλημά μας θα έπρεπε να είναι οι δουλειές για τη αντιμετώπιση της υψηλής ανεργίας, η κυβέρνηση για ιδεοληπτικούς λόγους, συνειδητά, καθυστερεί την αδειοδότηση της επένδυσης».
 
Αναφερόμενος στις 16 αποφάσεις του ΣτΕ για την επένδυση, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε: «Θα προστατέψουμε το Κράτος Δικαίου. Θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε το θέμα». Διευκρίνισε τέλος ότι η Νέα Δημοκρατία «πιστεύει στην αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας, πάντα με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον».

Ικανοποίηση εργαζομένων από τη συνάντηση - Επίθεση κατά κυβέρνησης

Ικανοποιημένοι εξήλθαν από τη συνάντηση που είχαν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη οι εκπρόσωποι των σωματείων εργαζομένων στην «Ελληνικός Χρυσός».

Ο Δημήτρης Παπαγεωργίου, πρόεδρος σωματείου Εργατοτεχνιτών « Αγία Βαρβάρα» τόνισε ότι η συνάντηση ήταν αρκετά καλή και διεξήχθη σε πάρα πολύ καλό κλίμα. «Ο πρόεδρος κατάλαβε ότι είμαστε σε οριακό σημείο για να χαθούνε 2.400 θέσεις εργασίες συν οι επόμενες που θα προκύψουν με τις αδειοδοτήσεις».

«Κατάλαβε τα προβλήματα μας, είναι μαζί μας και μας στηρίζει», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εργαζόμενοι συζήτησαν με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας τα μόνιμα αλλά και άμεσα ζητήματα της επένδυσης όπως οι αδειοδοτήσεις για τα έργα.

«Το μήνυμα που πρέπει κάποια στιγμή να πάρει αυτή η κυβέρνηση είναι ότι θα μας βρει μπροστά της αν συνεχίσει με αυτόν τον ρυθμό» τόνισε με τη σειρά του ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στην Ολυμπιάδα.