Skip to main content

Μητσοτάκης: Με ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει κανονική χώρα

O αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε τον κ. Τσίπρα πρωθυπουργό του ψεύδους και σημείωσε πως οι Έλληνες θέλουν πολιτική αλλαγή.

«Η κοινωνία θέλει να γίνει η Ελλάδα κανονική χώρα, να βγει από την κρίση και να δώσει ευκαιρίες στους πολλούς», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην κοινοβουλευτική του ομάδα.

«Γι’ αυτό οι πολίτες θέλουν να φύγει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Μίλησε για επιτάχυνση του πολιτικού χρόνου καθώς παρακολουθούμε τον πρωθυπουργό του ψέματος και των φόρων να δημιουργεί νέους μύθους, όπως ότι βγαίνουμε από την κρίση, ότι θα υπάρξει πλεόνασμα και θα μοιραστεί.

Με ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει κανονική χώρα, γιατί οι πολίτες αδυνατούν να πληρώσουν φόρους και ασφαλιστικές υποχρεώσεις, τόνισε.

Δεν είναι κανονική χώρα, όταν το κράτος χρωστά στους πολίτες και όταν καθημερινά εκτοξεύονται επιθέσεις εναντίον αστυνομικών και τρεις Ευέλπιδες δέχονται επίθεση στο κέντρο της Αθήνας, τόνισε.

Δεν ζούμε σε κανονική χώρα, όταν η ΔΕΗ είναι στα όρια της χρεοκοπίας, συμπλήρωσε.

Όταν η Ευρώπη αναπτύσσεται ταχύτατα, ο κος Τσίπρας θεωρεί επιτυχία την επιστροφή σε αναιμική ανάπτυξη. Μιλούν για πτώση της ανεργίας ενώ χιλιάδες νέοι φεύγουν στο εξωτερικό, υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο κ. Τσίπρας είναι εκείνος που δημιούργησε τη γενιά των 360 ευρώ, κατήγγειλε.

Μίλησε για στράγγισμα της οικονομίας με νέους φόρους και εξοντωτικές εισφορές, περικοπές στις συντάξεις και εσωτερική στάση πληρωμών. Η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών έχει εξαντληθεί, τόνισε.

Όπως είπε, ένας στους πέντε συμπολίτες μας είναι φτωχοί και η κυβέρνηση τους κάνει περισσότερους.

Ο Αλ. Τσίπρας «έχει χαθεί στη μετάφραση», ως επικεφαλής μιας κυβέρνησης με σημαία ευκαιρίας που τρέμει μόνο μη χάσει την εξουσία.

Δεν επιστρέφει η Ελλάδα στην κανονικότητα, όπως δεν επιστρέφουν οι επενδύσεις, σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση φέρνει νέες επιβαρύνσεις για το 2018, ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να μας πείσει ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018. Με χαλαρούς ρυθμούς τρέχει την αξιολόγηση και υποστηρίζει ότι θα κλείσει τον Δεκέμβριο.

Ακόμα και αν ολοκληρωθεί το αχρείαστο τρίτο μνημόνιο, ήδη από 1.1.2019 ξεκινά πρόσθετο μνημόνιο, με μέτρα πέντε δισεκατομμυρίων ευρώ. Είναι τα «μέτρα Τσίπρα-Καμμένου», που τραυματίζουν τους πλέον αδύναμους.

Η κυβέρνηση δέσμευσε τη χώρα με μεγάλα πλεονάσματα για πολλά χρόνια και αυτό το πληρώνουν οι πολίτες.

Η σκληρή αλήθεια είναι ότι από τα μνημόνια θα βγαίναμε οριστικά το 2015, αν δεν είχαν ρίξει κάποιοι την κυβέρνηση Σαμαρά, με πρόσχημα την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.