Skip to main content

Μητσοτάκης: Λάθος η πρόταση Τουσκ για το προσφυγικό

Η Ευρωπαϊκή Ένωση στηρίζεται στη θεμελιώδη αρχή της αλληλεγγύης, ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες.

«Λάθος» χαρακτήρισε την πρόταση του Προέδρου του Συμβουλίου της ΕΕ, Ντόναλντ Τουσκ, για κατάργηση των υποχρεωτικών ποσοστώσεων στο προσφυγικό, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στις Βρυξέλλες.

«Το μεταναστευτικό ζήτημα θα μας απασχολεί για καιρό. Είναι πολύ σημαντικό να μην το αντιμετωπίζουμε με παραμορφωτικούς εθνικούς φακούς», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε:

«Η πρόταση του Προέδρου Τουσκ αναφορικά με το ζήτημα των υποχρεωτικών ποσοστώσεων είναι λάθος. Και είναι λάθος, όχι μόνο επειδή η υφιστάμενη συμφωνία μετεγκατάστασης προσφύγων – με ελάχιστες εξαιρέσεις – λειτουργεί, αλλά και επειδή η Ευρωπαϊκή Ένωση στηρίζεται στη θεμελιώδη αρχή της αλληλεγγύης. Και ο μόνος τρόπος να εκφράζουμε εμπράκτως αυτή την αλληλεγγύη είναι μέσω ενός δίκαιου και αναλογικού επιμερισμού της κοινής μας ευθύνης».

Σημειώνεται ότι η πρόταση Τουσκ ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων εντός της ΕΕ (Δείτε αναλυτικά την πρότασή του εδώ).