Skip to main content

Μητσοτάκης: Καταστροφή για τη χώρα εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία

Τυχόν μη συμφωνία στη διαπραγμάτευση θα είναι «καταστροφή για τη χώρα», εκτιμά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Αν για οποιονδήποτε λόγο, η χώρα πάει σε εκλογές, οπότε και θα υπάρξει πραγματικό διακύβευμα ρήξης με την Ευρώπη, οι αστικές πολιτικές δυνάμεις θα βρουν πεδίο συνεννόησης, που θα συσπειρώσει το φιλοευρωπαϊκό μέτωπο» εκτιμά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη στη «Realnews», εκτιμώντας ότι τυχόν μη συμφωνία στη διαπραγμάτευση θα είναι «καταστροφή για τη χώρα». 
 
Παράλληλα, σημειώνει πως οι διαφορές της ΝΔ με το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ μπορούν να γεφυρωθούν, ενώ εκτιμά ότι αν η κυβέρνηση δεν αλλάξει κατεύθυνση, η χώρα θα οδηγηθεί ταχύτατα σε άτακτη χρεοκοπία.
 
Ο κ. Μητσοτάκης υποστηρίζει ότι ο πρωθυπουργός «θα έχει τεράστιες ευθύνες αν, παρότι διαθέτει σημαντική πλειοψηφία, μας σύρει σε εκλογικές διαδικασίες».
 
Σε ό,τι αφορά την υπόθεση Ξηρού,  κάνει λόγο για «γραμμάτια της κυβέρνησης προς τους τρομοκράτες και τους αντιεξουσιαστές», τα οποία εξοφλούνται, όπως επισημαίνει, με θαυμαστή ταχύτητα τοις μετρητοίς, σε βάρος της ασφάλειας των πολιτών και της διεθνούς εικόνας της χώρας.