Skip to main content

Μητσοτάκης: Ισονομία και ισοπολιτεία για την Θράκη

Ο πρόεδρος της ΝΔ παρέστη σε σύσκεψη στο δημαρχείο Μύκης και άκουσε τα προβλήματα των τοπικών φορέων για τον ορεινό αυτό δήμο της Ξάνθης

Την πίστη του στην πολιτική της ισονομίας και ισοπολιτείας, την οποία εγκαινίασε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης το 1991, στη Θράκη εξέφρασε σήμερα από το χωριό Σμίνθη, έδρα του δήμου Μύκης, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο κ. Μητσοτάκης παρέστη σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Μύκης, παρουσία των δημοτικών συμβούλων και τοπικών φορέων, όπου και άκουσε τα προβλήματα του ορεινού αυτού δήμου της Ξάνθης.

Στη συνέχεια εγκαινίασε τα νέα γραφεία της τοπικής οργάνωσης της ΝΔ στην περιοχή, όπου τόνισε ότι σημαντική προτεραιότητα για τον ίδιο αποτελεί η διαμόρφωση ενός εκπαιδευτικού συστήματος στη μειονότητα που θα παρέχει ίσες ευκαιρίες σε όλους, με εξίσου καλή γνώση της ελληνικής και τουρκικής γλώσσας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι η ΝΔ αποκαθιστά τους παραδοσιακούς δεσμούς της με τη μειονότητα στη Θράκη και υποσχέθηκε ότι η πόρτα του θα είναι πάντοτε ανοιχτή, προκειμένου να ακούει και να δίνει λύσεις στα προβλήματα της περιοχής.

Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης είχε επισκεφθεί το Μουσείο Αβδήρων και αφού συνεχάρη τους εργαζόμενους και την προϊσταμένη του μουσείου για την εξαιρετική δουλειά την οποία έχουν κάνει στην ανάδειξη της σπάνιας πολιτιστικής και αρχαιολογικής κληρονομιά δήλωσε: «Κάθε γωνιά της Ελλάδας είναι γεμάτη από σπάνιους πολιτιστικούς θησαυρούς. Εδώ, αυτό το μικρό, αλλά εξαιρετικά ποιοτικό μουσείο, επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά, γιατί ο πολιτισμός σε συνδυασμό με τον τουρισμό αποτελούν την αναπτυξιακή ατμομηχανή της χώρας».