Skip to main content

Μητσοτάκης: «Η ΝΔ να στηρίξει τα μέτρα»

Κάλεσμα στον Α. Σαμαρά να στηρίξει τα σκληρά δημοσιονομικά μέτρα χωρίς συζήτηση απηύθυνε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, επαναφέροντας την πρόταση για κυβέρνηση εθνικής ανάγκης.
Κάλεσμα στον Α. Σαμαρά να στηρίξει τα σκληρά δημοσιονομικά μέτρα χωρίς συζήτηση απηύθυνε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, μιλώντας στο χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων του Mega. «Καλώ την αντιπολίτευση και ιδιαίτερα τη ΝΔ να στηρίξουν τα μέτρα. Δεν γίνεται αλλιώς», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέφερε την πρότασή του για δημιουργία κυβέρνησης εθνικής ανάγκης, υπογραμμίζοντας πως «εάν το είχε κάνει από την αρχή ο κ. Παπανδρέου και εάν δεν ταλαντεύονταν από την μία πολιτική στην άλλη τα μέτρα δεν θα λαμβάνονταν». Επιπλέον, εξέφρασε την αμφιβολία του για το κατά πόσο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα καταφέρει τα αναγκαία- όπως τα χαρακτήρισε- δημοσιονομικά μέτρα. «Με τη σημερινή κυβέρνηση τα μέτρα δεν μπορούν να εφαρμοστούν», τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι τα μέτρα θίγουν μεν τους Έλληνες, αλλά ξαναγεννιέται η ελπίδα. «Η σημερινή μέρα είναι μέρα δοκιμασίας, που όμως οδηγεί σε ελπιδοφόρα πορεία».

Η Ευρώπη έκανε το χρέος της

Ο πρώην πρωθυπουργός υπογράμμισε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση έκανε το χρέος της, με την παροχή βοήθειας προς τη χώρα μας, κατηγορώντας την ωστόσο για καθυστέρηση στη λήψη αποφάσεων. «Η κα Μέρκελ μάς έβγαλε το λάδι», τόνισε, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι «και εμείς καθυστερήσαμε».

«Αυτό που γίνεται είναι προφανές. Μας δίνει τη δυνατότητα να εξυγιανθούμε. Η Ελλάδα απέφυγε τη χρεοκοπία και παρέμεινε στη ζώνη του ευρώ», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας πως «εάν τα μέτρα συνοδευτούν από ανάπτυξη και αξιοποίηση των δυνατοτήτων της χώρας, έχουμε βάσιμες ελπίδες ότι θα τα καταφέρουμε».

Να προσεχθεί ο ιδιωτικός τομέας

Την ανάγκη να προσεχθεί ο ιδιωτικός τομέας περισσότερο από τον δημόσιο και να δημιουργηθεί δίχτυ προστασίας για τους Έλληνες που ζουν στα όρια της φτώχειας, τόνισε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, ενώ δήλωσε ότι «οι υπεύθυνοι πρέπει να πληρώσουν».