Skip to main content

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση μετατρέπει τη μικρή ΔΕΗ σε ανάπηρη

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, τα τρία τελευταία χρόνια οι οφειλές της ΔΕΗ εκτοξεύτηκαν στα τρία δισεκατομμύρια ευρώ.

Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνοντας ότι εξαπατά τους πολίτες κλείνοντας το μάτι σε κάποιους πιθανούς αγοραστές των μονάδων της ΔΕΗ.

Η κυβέρνηση, είπε, απέτρεψε την ισχυρή μικρή ΔΕΗ, την μετέτρεψε σε ανάπηρη και τώρα την εκτελεί, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ.

Ο κύριος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι σήμερα, η κυβέρνηση εκποιεί τις πιο κερδοφόρες και πιο ανταγωνιστικές μονάδες της ΔΕΗ, χωρίς μάλιστα δανειακές επιβαρύνσεις και χωρίς επιπλέον προσωπικό τα οποία φορτώνεται η ΔΕΗ ενώ ταυτόχρονα με νόμο έχει μειώσει κατά 50% τον κύκλο εργασιών της.

Αυτό νομοτελειακά, είπε ο κ. Μητσοτάκης, οδηγεί σε αύξηση της τιμής του ρεύματος και κατάρρευση της Επιχείρησης η οποία κινδυνεύει με χρεοκοπία.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη τα τρία τελευταία χρόνια οι οφειλές της ΔΕΗ εκτοξεύτηκαν στα τρία δισ. ευρώ ενώ η χρηματιστηριακή αξία της Επιχείρησης κατακρημνίστηκε.

Περιγράφοντας συνολικά την στάση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ μετά το 2014 που χαρακτήριζε εθνικό έγκλημα τη μικρή ΔΕΗ ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε «Ήσασταν Ψεύτες και λαϊκιστές τότε. Αδιόρθωτοι και δημαγωγοί τώρα. Αδιόρθωτοι και ανεπαρκείς πάντα».