Skip to main content

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση φέρνει το τέταρτο μνημόνιο από το παράθυρο

Δεν θα ψηφίσουμε τα μέτρα του κ. Τσίπρα. Δεν θα ψηφίσουμε συνολικά το δημοσιονομικό πακέτο, τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Διαρκές είναι το αίτημα για εκλογές δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Η κυβέρνηση φέρνει το τέταρτο μνημόνιο από το παράθυρο και δεσμεύει τις επόμενες γενιές», υποστήριξε ενώ ανέφερε πως είναι υπερβολικές οι απαιτήσεις τω δανειστών.

«Δεν θα ψηφίσουμε τα μέτρα του κ. Τσίπρα. Δεν θα ψηφίσουμε συνολικά το δημοσιονομικό πακέτο», συμπλήρωσε ακόμα μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν θα δεχθεί παράνομες μονιμοποιήσεις και δεσμεύθηκε πως δεν θα υπάρξουν απολύσεις.

«Θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια να πείσουμε στη διαπραγμάτευση καθώς είναι υπερβολικές οι απαιτήσεις των δανειστών. Χρειάζεται άλλο σχέδιο η χώρα για επενδύσεις. Εμείς έχουμε αξιοπιστία στο θέμα των μεταρρυθμίσεων» επισήμανε, όπως μεταίδει το ΑΠΕ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος για την επίσκεψη του στο Βερολίνο και τη συνάντησή του με Μέρκελ - Σόιμπλε, τόνισε πως διεκδίκησε να μπούμε στην ποσοτική χαλάρωση.

«Είναι οξύμωρο να μας κατηγορεί η κυβέρνηση για αντιπατριωτική στάση διότι στο εξωτερικό φοράω πάντα την φανέλα της εθνικής Ελλάδος» υπογράμμισε.