Skip to main content

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση έφερε τέταρτο μνημόνιο χωρίς χρηματοδότηση

Τα μέτρα που θα ψηφιστούν είναι το κόστος της παραμονής του κ.Τσίπρα στην εξουσία, ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοιτάκης.

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης και τα όσα προβλέπει η συμφωνία με τους θεσμούς εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε δηλώσεις του έκανε λόγο για ένα μνημόνιο που φτωχοποιεί την μεσαία τάξη και για βαρύ τίμημα της αναξιοπιστίας του κ. Τσίπρα. Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, «ο λογαριασμός των Τσίπρα - Καμμένου είναι στα 12,5 δις ευρώ, δηλαδή 8,5 φορές περισσότερα μέτρα από αυτά που προέβλεπε το περιβόητο mail Χαρδούβελη».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγησε ότι έρχεται τέταρτο μνημόνιο χωρίς πρόσθετη χρηματοδότηση, ενώ τα περιβόητα αντίμετρα θα εφαρμοστούν μόνο εφόσον επιτευχθεί ο έτσι κι αλλιώς υψηλός στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος, χωρίς ρητή δέσμευση για το χρέος και την συμμετοχή της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της ΕΚΤ.

«Επιθυμούσαν χρηματοδότηση χωρίς μέτρα και έφεραν μέτρα χωρίς χρηματοδότηση» σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ επανέλαβε ότι η ΝΔ ζητά και εξακολουθεί να ζητά πολιτική αλλαγή.

O κ. Μητσοτάκης εξήγησε επίσης «ότι με τη Νέα Δημοκρατία τα πράγματα δεν είχαν φτάσει εδώ, καθώς η χώρα δεν θα είχε φτάσει εδώ».

Σχετικά με τα όσα προβλέπονται για το 2019 και στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης διευκρίνισε ότι το Κράτος έχει συνέχεια και όσα υπογράφονται γίνονται σεβαστά, «ως προς τους στόχους, όχι ως προς τον τρόπο επίτευξης των στόχων».

Ο πρόεδρος της ΝΔ άσκησε γενικότερη κριτική στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό προσωπικά και για άλλα ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας, όπως την υπόθεση της πρόσφατης «φωτογραφικής» τροπολογίας στη Βουλή για τα πρόστιμα συγκεκριμένης επιχείρησης, αλλά και για το γεγονός ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν καταδίκαζαν την καταστολή του Μαδούρο στη Βενεζουέλα.

Κατηγόρησε μάλιστα τους Τσίπρα και Καμμένο ότι προκάλεσαν θυμηδία στην Ευρώπη με τη στάση τους έναντι των υποψηφίων για τον β' γύρο των γαλλικών εκλογών. Για τον πρωθυπουργό είπε ότι τελικά αποφάσισε να στηρίξει τον Εμανουέλ Μακρόν, ενώ «ο κ. Καμμένος ντρέπεται να μας πει ότι στηρίζει την Λεπέν».