Skip to main content

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα αντιμετωπίζει ένα πολύ μεγάλο επενδυτικό κενό

Ο μόνος τρόπος η ελληνική οικονομία να ξαναμπεί σε τροχιά ανάπτυξης είναι να μπορέσει να προσελκύσει ξένες επενδύσεις, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει ένα πολύ μεγάλο επενδυτικό κενό, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της συνάντησής του με τον Ολλανδό πρέσβη Caspar Veldkamp, με μέλη του ΔΣ της Ελληνο-ολλανδικής Ένωσης Εμπορίου και Βιομηχανίας και με εκπροσώπους νεοφυών επιχειρήσεων του Orange Grove.
 
«Οι επενδύσεις ως ποσοστό του ΑΕΠ είναι περίπου στο 10%, όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι στο 20%. Ο μόνος τρόπος η ελληνική οικονομία να ξαναμπεί σε τροχιά ανάπτυξης, είναι να μπορέσει να προσελκύσει σημαντικές ξένες επενδύσεις» τόνισε και απευθυνόμενος σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια, είπε ότι έχει μεγάλο ενδιαφέρον να συζητήσουν για το πλαίσιο μέσα από το οποίο θα ενισχύσουν την δραστηριότητά τους στην Ελλάδα.
 
«Η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα το οποίο πιστεύει στην επιχειρηματικότητα. Το κόμμα το οποίο πιστεύει στην ελεύθερη λειτουργία της οικονομίας. Πιστεύει ότι το κράτος πρέπει να περιορίζεται στον απολύτως απαραίτητο ελεγκτικό του ρόλο. Είναι το κόμμα εκείνο, το οποίο πιστεύει σε ένα σωστό πλαίσιο κινήτρων, ώστε να ενισχυθεί η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελλάδα. Το σχέδιό μας για επενδύσεις στην Ελλάδα στηρίζεται ακριβώς σε αυτήν τη λογική, σε αυτήν τη φιλοσοφία» υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.