Skip to main content

Μητσοτάκης για Σαββίδη: Δεν πρόκειται να δεχθώ εκβιασμούς

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι η διάταξη που ήρθε στη Βουλή ήταν «καραμπινάτη» περίπτωση διαπλοκής. Το μήνυμα στους βορειοελλαδίτες βουλευτές.

Η Νέα Δημοκρατία δεν απειλείται από κανέναν, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha (δείτε αναλυτικότερα εδώ), σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, ενώ έκανε λόγο για «ουκρανοποίηση» της επιχειρηματικής ζωής στη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σαββίδης σε συνέντευξη του στο protothema.gr, επιτέθηκε στον προέδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, υποστηρίζοντας πως με τη στάση του διώχνει τους επενδυτές. Προέβλεψε, δε, πως ο κ. Μητσοτάκης δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός, ενώ προέτρεψε τους Έλληνες «να κρατηθούν από τον Τσίπρα. Είναι προϋπόθεση επιτυχίας του μέλλοντος» (δείτε εδώ).

Ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι δεν έχει ξανακούσει κάποιον επιχειρηματία να εκφράζεται με τέτοιον τρόπο για το πολιτικό σύστημα, ενώ υπογράμμισε ότι πρόκειται για «καραμπινάτη» περίπτωση διαπλοκής.

«Η Νέα Δημοκρατία δεν απειλείται από κανέναν» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, υποστηρίζοντας ότι ο κ. Τσίπρας επιχειρεί να εγκαθιδρύσει το δικό του καθεστώς νέας διαπλοκής, ενώ ανέφερε ότι είναι αντίθετος με το μοντέλο ενός ξένου επενδυτή που αγοράζει μια ποδοσφαιρική ομάδα και ένα κανάλι.

«Δεν θα επιτρέψω να ουκρανοποιηθεί η πολιτική ζωή στη χώρα. Ο Τσίπρας ανέβηκε στην εξουσία κατηγορώντας τη διαπλοκή. Στη συνέντευξή του ο κ. Σαββίδης δήλωσε ότι θέλει ένα μέσο για να προστατευθεί. Εγώ δεν θέλω ο επιχειρηματίας να νιώθει ότι για να επενδύσει, θα πρέπει να πάρει μια ποδοσφαιρική ομάδα και μια εφημερίδα. Δεν είναι υγιές αυτό, το πολέμησε ο κ. Τσίπρας, αλλά στη συνέχεια προσεταιρίστηκε κάποιους επιχειρηματίες και τώρα αναδεικνύεται η νέα διαπλοκή στο πρόσωπο του κ.Σαββίδη.», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα, τόνισε ότι «ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος θα πρέπει να ντρέπονται γι' αυτό που έκαναν στη Βουλή την περασμένη εβδομάδα. Έφεραν μια χαριστική τροπολογία για έναν επιχειρηματία, δίχως να τολμούν να πουν ότι πρόκειται για τον κ. Σαββίδη, και του χαρίζουν 38 εκατομμύρια για πρόστιμα από λαθρεμπορία».

Αναφερόμενος στα όσα είπε ο κ.Σαββίδης ότι έκανε χάρη στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά που αγόρασε τη ΣΕΚΑΠ ο κ.Μητσοτάκης σημείωσε: «Δεν πρόκειται να μπω σε κανένα διάλογο με τον κ.Σαββίδη. Όποιος αγοράζει μια επιχείρηση την αγοράζει με τις υποχρεώσεις της. Δεν ερχόμαστε εκ των υστέρων να ρυθμίσουμε χρέη και πρόστιμα, στα κρυφά. Αν υπήρχε ζήτημα με την ΣΕΚΑΠ και το συγκεκριμένο πρόστιμο θα έπρεπε να λυθεί εκείνη τη στιγμή και όχι εκ των υστέρων. Θα έπρεπε να το γνωρίζει ο αγοραστής και να το διαπραγματευτεί τότε και αν δεν ήθελε να μην την αγόραζε. Εδώ πέρα δεν μιλάμε για έναν επιχειρηματία που κάνει πινέζες, μιλάμε για έναν επιχειρηματία που έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον του να μπει στα μίντια και στην προηγούμενη προσπάθειά του να αποκτήσει κανάλι προσήλθε  παρουσιάζοντας ως στελέχη του καναλιού του επτά στελέχη των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Εδώ δεν τηρούνται ούτε τα προσχήματα. Μην κοροϊδευόμαστε. Μιλάμε για μια καινούργια διαπλοκή. Και κανόνες θα βάλουμε στο επιχειρηματικό παιχνίδι και όλοι θα γνωρίζουν ότι οι κανόνες αυτοί θα ισχύουν». Πρόσθεσε, δε, ότι περιμένει την απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου για όσα είπε ο κ.Σαββίδης.

Ερωτηθείς από τον Αντώνη Σρόιτερ για την «μικρή ανταρσία» από νεοδημοκράτες βουλευτές της Βόρειας Ελλάδας που απουσίαζαν από την ψηφοφορία για να μην ψηφίσουν κατά του κ.Σαββίδη τόνισε ότι «όλοι οι βουλευτές έστειλαν επιστολή επιβεβαίωσης της πρόθεσής τους. Υπάρχει μια κεντρική γραμμή, δεν δέχομαι αποκλίσεις από αυτή τη γραμμή και περιμένω να υπηρετηθεί από όλους τους βουλευτές. Δεν είναι δουλειά μου να αντιδικώ με κανέναν. Αλλά δεν πρόκειται να δεχθώ προσωπικές επθέσεις, ούτε εκβιασμούς. Δεν θα επιτρέψω μια καινούρια διαπλοκή στην πλάτη του φορολογουμένου».

Ο κ.Μητσοτάκης πρόσθεσε, ακόμη, ότι το κόμμα έχει μια ενιαία γραμμή. «Δεν ξέρω πότε θα τεθεί ξανά ζήτημα που θα αφορά τη συγκεκριμένη περίπτωση αλλά νομίζω ότι δεν θα υπάρξει κανένας βουλευτής της ΝΔ που θα σας πει ότι δεν στηρίζει το κόμμα του όταν αντιμάχεται μια τροπολογία η οποία είναι σκανδαλωδώς ευνοϊκή».

«Η τροπολογία που συζητήθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή ήταν «φωτογραφική» για τον κ. Σαββίδη», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Ας είχαν τουλάχιστον το θάρρος να πουν ποιον επιχειρηματία αφορά η διάταξη».