Skip to main content

Μητσοτάκης: Επικίνδυνος ο Καμμένος για τα εθνικά θέματα

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι δεν θα έχει ποτέ για υπουργό Άμυνας τον Πάνο Καμμένο.

Επίθεση στον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, χαρακτηρίζοντάς τον ανίκανο και επικίνδυνο.

Μιλώντας στον Real FM ανέφερε ότι δεν θα έχει ποτέ για υπουργό Άμυνας τον κ. Καμμένο.

«Δεν θα είχα ποτέ Υπουργό Εθνικής Άμυνας τον κ. Καμμένο. Δεν είναι απλά ανίκανος. Είναι και επικίνδυνος για τα εθνικά θέματα. Δεν φαίνεται να υπηρετεί κάποια κεντρική γραμμή. Δεν ελέγχει αυτά τα οποία λέει. Από την γραφικότητα έχουμε περάσει σε ένα άλλο επίπεδο κινδύνου», είπε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κατηγόρησε τον κ. Καμμένο ότι μιλάει με απερισκεψία για να ενισχύσει την προσωπική του εικόνα. «Πως αισθάνονται σήμερα οι γονείς των δύο στρατιωτικών μας όταν ακούν τον ΥΠΕΘΑ να λέει ότι θα μείνουν στη φυλακή ενδεχομένως για 15 χρόνια; Τους σκέφτηκε αυτούς τους γονείς; Με πόση απερισκεψία μπορεί να μιλάει ο κ.Καμμένος μόνο και μόνο για να ενισχύσει την προσωπική του εικόνα;», διερωτήθηκε.

Υποστήριξε ότι ο κ. Καμμένος «ασκεί εξωτερική πολιτική και ρίχνει αχρείαστα λάδι στην φωτιά» για να προσθέσει ότι «ο κ. Τσίπρας είναι ένας αδύναμος πρωθυπουργός που θα έπρεπε να έχει αποπέμψει χθες τον κ. Καμμένο». Ζήτησε από τον υπουργό Άμυνας να μιλάει λιγότερο και να κάνει περισσότερο τη δουλειά του, που είναι η ενίσχυση του αξιόμαχου των ενόπλων δυνάμεων.

Εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για την άγρια επίθεση στην Κηφισιά, την απόλυτη συμπαράστασή του στον 52χρονο που δοκιμάζεται αυτές τις ώρες δίνοντας μάχη για τη ζωή του.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την δημόσια αγανάκτησή του για τις δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού που δεν ανέλαβε τις ευθύνες του.

Ο κ. Μητσοτάκης άσκησε κριτική και στον πρωθυπουργό, τον οποίο κατηγόρησε ότι «δεν σεβάστηκε τις δικαιολογημένες ευαισθησίες μιας μεγάλης πλειοψηφίας Ελλήνων που βλέπει τα εθνικά ζητήματα μέσα από μια αίσθηση αναζήτησης εθνικής υπερηφάνιας».

«Xαρακτήρισε ακροδεξιούς και γραφικούς όσους διαδήλωσαν στα συλλαλητήρια. Δίχασε την κοινωνία», σημείωσε.

«Καθαρή έξοδος είναι το νέο βρώμικο ψέμα του κ. Τσίπρα»

Καθαρή έξοδος δεν υπάρχει, είναι το νέο βρώμικο ψέμα του κ. Τσίπρα, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον «RealFm», προσθέτοντας ότι αυτό λένε και οι Ευρωπαίοι.

«Η κυβέρνηση έχει ήδη ψηφίσει μέτρα για το 2019 και το 2020, μειώση συντάξεων και αφορολόγητου. Αυτό σημαίνει ότι ένας πολίτης που έχει μισθό 500 ευρώ θα πληρώσει φόρους. Αν εννοεί αυτά που λέει για καθαρή έξοδο, ας έλθει στη Βουλή να τα ακυρώσει. Άρα, θα έχουμε μέτρα, χωρίς λεφτά. Για να πείσει τις αγορές να τον δανείσουν θα πρέπει να έχει σχέδιο για μετά το 2018, και ο κ. Τσίπρας δεν το έχει. Δεν έχει σχέδιο γιατί το μόνο του μέλημα είναι πως θα παραμείνει λίγο περισσότερο στην εξουσία. Αν πείσουμε τους πιστωτές μας για την αξιοπιστία μας θα μπορέσουμε να χαλαρώσουμε τα μέτρα» είπε και πρόσθεσε: «Θα επιχειρήσω να συζητήσω τις δεσμεύσεις με τους πιστωτές, όχι αμέσως αλλά αφού πρώτα πείσω για την αξιοπιστία μας. Θα δώσουν οι πολίτες τρίτη ευκαιρία στον κ. Τσίπρα ή θα δώσουν πρώτη ευκαιρία σε εμένα να εφαρμόσω το πρόγραμμά μας...».

Υποστήριξε ότι ο Αλέξης Τσίπρας διέλυσε τη μεσαία τάξη για να μπορεί να έχει υπερπλεονάσματα, ώστε να μοιράζει επιδόματα, και πρόσθεσε ότι υπάρχει περιθώριο εξοικονόμισης δαπανών ενός δισ ευρώ μέσω της μείωσης της σπάτάλης του κράτους. «Θα μειώσω την φορολογία και θα βελτιώσω το επιχειρηματικό περιβάλλον, αλλά ζητώ από τους επιχειρηματίες απόλυτο σεβασμό στο εργασιακό περιβάλλον και συνέπεια στις υποχρεώσεις τους» είπε ακόμη.

Θα εξετάσουμε τη στάση μας αν έλθει συμφωνία για το ζήτημα της ΠΓΔΜ στη Βουλή

Αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συγκαλέσει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών θα προσέλθω, ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στον Real FM, αλλά πρόσθεσε ότι «η συναίνεση θέλει δύο, ο κ. Τσίπρας δεν έχει δείξει καμία διάθεση για συναίνεση».

Είπε ότι αν κληθεί να ενημερωθεί από τον πρωθυπουργό θα ανταποκριθεί. Για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ επέρριψε ευθύνες στον πρωθυπουργό για τους μέχρι τώρα χειρισμούς του, γιατί δεν επεδίωξε να ενημερώσει την αντιπολίτευση και αντίθετα αξιοποίησε το παράθυρο ευκαιρίας για να διχάσει την αντιπολίτευση και έκανε μυστική διπλωματία. Επίσης, πρόσθεσε, περιφρόνησε όσους έχουν αυξημένη εθνική ευαισθησία και διαδήλωσαν χαρακτηρίζοντάς τους όχλο. Η κυβέρνηση στην αρχή μιλούσε μόνο για το θέμα της ονομασίας, είπε ο κ. Μητσοτάκης, στη συνέχεια προσήλθε στην δική μας γραμμή και έβαλε το θέμα της αναθεώρησης του Συντάγματος. Διευκρίνισε ότι η αναθεώρηση είναι αναγκαία αλλά όχι ικανή συνθήκη.

Τέλος άφησε ανοικτό το τι θα κάνει αν έλθει συμφωνία στην Βουλή λέγοντας ότι «θα εξετάσουμε την οποιαδήποτε συμφωνία αν και η κυβέρνηση δίχασε την κοινωνία και δημιούργησε αρνητικό υπόστρωμα για τη διαπραγμάτευση».

Για την συμπεριφορά της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ είπε ότι οποιαδήποτε παρέμβαση στα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου είναι απαράδεκτη και πρέπει να καταδικαστεί από όλη την διεθνή κοινότητα με εκκωφαντικό τρόπο.