Skip to main content

Μητσοτάκης: Διεκδικούμε για την χώρα ρόλο ισότιμου εταίρου, όχι επαίτη

Αντιμετωπίζουμε πάντα θετικά και δημιουργικά τις πρωτοβουλίες που στηρίζουν την Ελλάδα, ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Τη «διαχρονική» και «έμπρακτη» στήριξη της Νέας Δημοκρατίας στις ελληνογαλλικές σχέσεις υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

«Ο Εμανουέλ Μακρόν ήρθε στη χώρα μας για να στηρίξει την Ελλάδα. Και  μάλιστα στην αρχή της θητείας του. Κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό» ανέφερε ο πρόεδρος της Ν.Δ. «Αντιμετωπίζουμε πάντα θετικά και δημιουργικά τις πρωτοβουλίες που στηρίζουν την Ελλάδα. Χωρίς υπονόμευση, ιδεοληψία, μικροπολιτικές κριτικές» πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι η Ν.Δ. είναι η παράταξη «που βάζει πάνω από όλα το συμφέρον της χώρας».

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «ουσιαστική» τη συζήτηση που είχε με τον Γάλλο πρόεδρο, με τον οποίο, όπως δήλωσε, μίλησε για «όλα τα κρίσιμα θέματα, που αφορούν τη χώρα μας και την Ευρώπη, αλλά και για την ανάγκη εμβάθυνσης της Ευρωζώνης».

«Η γραμμή μας είναι καθαρή: Πιστεύουμε στις μεγάλες αλλαγές που δημιουργούν νέες ευκαιρίες και περισσότερες δουλειές για όλους. Διεκδικούμε για την πατρίδα μας ρόλο ισότιμου εταίρου και όχι επαίτη στα ευρωπαϊκά δρώμενα. Υποστηρίζουμε διαχρονικά, ενεργά, έμπρακτα τις ελληνογαλλικές σχέσεις. Και το ίδιο θα κάνουμε και στο μέλλον» διαβεβαίωσε για να καταλήξει: «Η Γαλλία είναι μια χώρα που μπορεί να συμβάλει με σημαντικό τρόπο στην επιστροφή της Ελλάδας σε μια σταθερή και ισχυρή  ανάπτυξη, κάτι που αποτελεί βασικό, κεντρικό στόχο της πολιτικής μας. Οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα».