Skip to main content

Μητσοτάκης: Δεν θα υπάρξει αστάθεια λόγω εκλογών γιατί θα κερδίσουμε

Την αναγκαιότητα διεξαγωγής εκλογών στην Ελλάδα υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το βήμα της εκδήλωσης του Economist.

Την αναγκαιότητα διεξαγωγής εκλογών στην Ελλάδα υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της εκδήλωσης του Economist που πραγματοποιήθηκε για την παρουσίαση της ελληνικής εκδοχής της ετήσιας έκδοσης «The World in 2017».

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι εκλογές θα έρθουν ή επειδή η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα χάσει την κυβερνητική πλειοψηφία είτε επειδή ο Αλέξης Τσίπρας θα πάει σε πρόωρες εκλογές.

Οι εκλογές δεν θα σημάνουν αστάθεια γιατί πρώτον θα τις κερδίσουμε και δεύτερον επειδή έχουμε αξιόπιση ατζέντα, τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης.

Κατά τον ίδιο, η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει ένα σαφές μεταρρυθμιστικό σχέδιο και θα ζητήσει από τους ευρωπαίους εταίρους την απαιτούμενη δημοσιονομική ευελιξία για την ανάπτυξη της οικονομίας, πλην μια αναγκαίας ελάφρυνσης του χρέους.

«Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην οποία οι λαϊκιστές ανέλαβαν την εξουσία. Το θέμα είναι τι γίνεται μετά. Το είδαμε στην οικονομία και στους θεσμούς» σημείωσε, συμπληρώνοντας ότι έχει πληγεί η διεθνής αξιοπιστία της χώρας αλλά και η ικανότητα διαπραγμάτευσής της.

Αστειευόμενος δε, ανέφερε ότι ο Economist θα πρέπει να προσθέσει στις εννέα εκλογικές αναμετρήσεις που έχει συμπεριλάβει στο ημερολόγιό του για φέτος και μια δέκατη.

Στο πάνελ των ομιλητών, μαζί με τον κ. Μητσοτάκη, ήταν και ο Φράνσις Φουκουγιάμα, πολιτικός αναλυτής και συγγραφέας, ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ και στην επιρροή της πολιτικής του.