Skip to main content

Μητσοτάκης: Δεν έχω εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση για την τρομοκρατία

Τα συμπαθητικά λόγια δεν αρκούν, τα δείγματα γραφής της κυβέρνησης είναι αντίθετα από αυτά που απαιτούνται, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Δεν έχω εμπιστοσύνη ότι αυτή η κυβέρνηση έχει την βούληση και την δυνατότητα να αντιμετωπίσει τη νέα γενιά τρομοκρατίας, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην παρουσίαση του βιβλίου του Θοδωρή Πελαγίδη με τίτλο «Μέση Γη, η επιστροφή του πολιτικού κέντρου».

«Νέα αυγά του φιδιού επωάζονται, η πολιτεία οφείλει να συντρίψει την τρομοκρατία με αποφασιστικότητα, ωστόσο τα συμπαθητικά λόγια δεν αρκούν, τα δείγματα γραφής της κυβέρνησης είναι αντίθετα από αυτά που απαιτούνται. Η κυβέρνηση νομοθέτησε την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού και την ακύρωση των φυλακών υψίστης ασφαλείας», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

«Ήμουν 21 ετών όταν βίωσα την δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη. Τότε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είπε ότι "χρέος μας ήταν να σταθούμε όρθιοι και να υπερασπιστούμε την δημοκρατία και τους θεσμούς της". Αυτό είναι το χρέος μας, να σταθούμε αποφασιστικά απέναντι στην τρομοκρατία αλλά και στις αντιλήψεις που την τροφοδοτούν και να μη αφήσουμε την κρίση της οικονομίας να γίνει κρίση της δημοκρατίας...Αυτό είναι το υπέδαφος του φυτρώνουν τα άνθη του κακού».

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι δεν έχει λαϊκίσει και ότι έχει αρχίσει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών.

«Υπάρχει ένα ρεύμα που λέει ότι πρέπει πάση θυσία να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό όμως δεν είναι αρκετό. Δεν θα πάμε στις εκλογές με την λογική του ώριμου φρούτου. Με αυτή την λογική κερδίζεις εκλογές αλλά δεν κερδίζεις την κυριαρχία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφέρθηκε και στην εκλογή του στην ηγεσία της ΝΔ, λέγοντας ότι «πολλοί από αυτούς τους 400.000 που με εξέλεξαν δεν άνηκαν στη ΝΔ. Σηκώθηκαν και ήλθαν γιατί ήθελαν μία αλλαγή με επανίδρυση της ΝΔ. Ο δρόμος έκτοτε δεν είναι εύκολος γιατί πολλές φορές συγκρούεται με νοοτροπίες συμπεριφορές».