Skip to main content

Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη:Η ΝΔ είναι το κόμμα της επιχειρηματικότητας

Ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε τα γραφεία της MLS και διεμήνυσε ότι το κόμμα του έρχεται για να απενοχοποιήσει την έννοια επιχειρηματικότητας

Η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα της επιχειρηματικότητας, ξεκάθαρα, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκεπτόμενος τα γραφεία της εταιρείας MLS, στο πλαίσιο της παρουσίας του στη Θεσσαλονίκη, για την 81η ΔΕΘ.

Ερωτηθείς από τη Voria.gr για το τι σκοπεύει να κάνει η ΝΔ για την τόνωση της επιχειρηματικότητας, εάν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Για εμάς είναι πρωτεύουσας σημασίας η στήριξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας. Η χώρα χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε επιχειρήσεις που θα φέρουν νέες θέσεις απασχόλησης, αλλά οι επιχειρήσεις αυτές, για να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους, χρειάζονται ένα πλαίσιο, το οποίο, δυστυχώς, δεν υπάρχει σήμερα».

Και πρόσθεσε: «Η ενίσχυση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας βρίσκεται στο επίκεντρο του οικονομικού μας προγράμματος. Το θέμα της ιδιωτικής πρωτοβουλίας χρειάζεται ένα συνολικό πλαίσιο που αφορά στη φορολογία, στην πρόσβαση στα κεφάλαια, όπως ρευστότητα και τραπεζικό δανεισμό, αλλά και σε ζητήματα όπως η γραφειοκρατία, η πολυνομία και η αστάθεια του επιχειρηματικού περιβάλλοντος».

Ξεκάθαρα, χωρίς αστερίσκους και δίχως υποσημειώσεις, η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα της επιχειρηματικότητας, συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ, διαμηνύοντας ότι το κόμμα του έρχεται για να απενοχοποιήσει την έννοια επιχειρηματικότητα.

Πρόσθεσε ότι ο πλούτος δημιουργείται από ανθρώπους, που καινοτομούν και αναλαμβάνουν ρίσκο «και οφείλουμε, στο πλαίσιο του εφικτού (...), αυτούς τους ανθρώπους να τους διασφαλίσουμε, αν μη τι άλλο, ένα περιβάλλον που θα τους επιτρέψει να εκφράσουν με τον πιο ουσιαστικό τρόπο τις δημιουργικές τους δυνατότητες».

«Θα πρέπει να διασφαλίσουμε σε αυτούς τους ανθρώπους που επιχειρούν, αν μη τι άλλο, ένα περιβάλλον ώστε να μπορούν να εκφράζουν με ουσιαστικό τρόπο τις δημιουργικές τους δυνατότητες», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στο γιατί επέλεξε να επισκεφθεί την MLS, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι πρόκειται «αποδεδειγμένα» για μία εταιρεία που καινοτομεί και ανταγωνίζεται ευθέως ξένους κολοσσούς, σε προϊόντα και υπηρεσίες που δεν θα θεωρούσε κανείς ότι η Ελλάδα έχει φυσικό συγκριτικό πλεονέκτημα. «Μεγαλώνει, κερδίζει συνεχώς μεγάλο μερίδιο της αγοράς και αντιλαμβάνεται ότι για να επιζήσει πρέπει να καινοτομία συνέχεια», πρόσθεσε.

Στην επίσκεψή του στην MLS, τον πρόεδρο της ΝΔ συνόδευαν ο Λευτέρης Αυγενάκης, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του κ. Μητσοτάκη, Μιχάλης Μπεκίρης, ο Βασίλης Ξυπολυτάς, ο υπεύθυνος παραγωγικού τομέα του κόμματος για τη Β. Ελλάδα, Κλεόβουλος Θεοτόκης, και οι βουλευτές Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Καράογλου και Σάββας Αναστασιάδης.