Skip to main content

Μητρόπουλος: Θα είμαι υποψήφιος, με υπονόμευσαν υπηρεσιακοί παράγοντες

Ο Αλέξης Μητρόπουλος κατηγορεί τώρα για «υπονόμευση» υπηρεσιακούς παράγοντες, που «φρόντισαν» για το εισαγγελικό αίτημα άρσης της ασυλίας του.

Συνέχεια στις καταγγελίες για υπονόμευσή του, έδωσε το πρωί της Δευτέρας ο τέως αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος, αποκλιμακώνοντας όμως την αντιπαράθεσή του με τον Χρήστο Σπίρτζη, τον οποίο «φωτογράφισε» την Κυριακή ως το πρόσωπο που δρομολόγησε το εισαγγελικό αίτημα για άρση της βουλευτικής ασυλίας του.

Σε παρέμβασή του στον ΣΚΑΪ, λίγες ώρες πριν τη σχετική συνέντευξη Τύπου που θα δώσει στη Βουλή (11:00 το πρωί), ο κ. Μητρόπουλος είπε πως η υπονόμευσή του έγινε από «υπηρεσιακούς παράγοντες», κι όχι από πολιτικά πρόσωπα. Χαρακτήρισε τον κ. Σπίρτζη «αγαπητό φίλο» του και αρνήθηκε πως τον κατονόμασε στην καταγγελία του ενώπιον της πανελλαδικής συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι έχει συμβεί με παρεμβάσεις υπηρεσιακών παραγόντων στην υπόθεσή μου», δήλωσε, προσθέτοντας μάλιστα πως όλοι θα εκπλαγούν από τις αποκαλύψεις που θα κάνει.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο κ. Μητρόπουλος δήλωσε εκ νέου βέβαιος πως θα συμπεριληφθεί στη λίστα του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

«Θα αποδείξω ότι δεν υπάρχει ηθική, κομματική, νομιμοποιητική βάση αποκλεισμού μου», σημείωσε, προσθέτοντας πως θεωρεί «αδιανόητο» ο Αλέξης Τσίπρας να τον αποκλείσει με βάση αυτά που σήμερα θα αποδείξει.

Στη συνέντευξη Τύπου στη Βουλή αναμένεται να είναι παρούσα και η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Ερωτηθείς αν προτίθεται να ενταχθεί στο νέο κόμμα που αναμένεται να ανακοινώσει ακόμα και σήμερα η πρώην πρόεδρος της Βουλής, ο κ. Μητρόπουλος στάθηκε στην ένταξή του στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.