Skip to main content

Μητροπολίτης Δωδώνης για φύλο: Εμείς είμαστε β' κατηγορίας πολίτες;

«Είμαστε β' κατηγορίας πολίτες και δεν μπορούμε να έχουμε άποψη;», διερωτήθηκε ο Μητροπολίτης Δωδώνης για το ζήτημα της ταυτότητας φύλου

Υπεραμύνθηκε ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος το δικαίωμα της άποψης της Εκκλησίας σχετικά με το νομοσχέδιο ταυτότητας φύλου που προωθεί η κυβέρνηση, μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus 103,6.

«Ακούω από πολλές πλευρές τώρα τελευταία, "γιατί η Εκκλησία λέει την άποψή της για το ζήτημα της αλλαγής φύλου". Είμαστε β' κατηγορίας πολίτες εμείς και δεν μπορούμε να έχουμε άποψη; Εκκλησία σημαίνει πολίτες, συνάθροιση ατόμων», είπε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης.

Συμπλήρωσε, δε, πως «ευτυχώς άκουσα ότι θα υπάρχει επιτροπή ειδικών για τους 15χρονους, ότι θα χρειάζεται η άδεια των γονέων. Αλλά, υπάρχουν ζητήματα: Αλλάζει ο Γιάννης και γίνεται Μαρία. Θα πάει στρατιώτης; Κι όταν περάσει η περίοδος στράτευσης, μήπως γίνει πάλι Γιάννης ή Πέτρος;».

«Δεν ρίχνουμε κανέναν στον Καιάδα. Αλλά δεν μπορείς να είσαι μέλος της Εκκλησίας και να θέλεις να καείς. Η Εκκλησία είναι κιβωτός στοργής και αγάπης και στην εξομολόγηση δείχνει την πατρική της ευσπλαχνία σε όλες τις περιπτώσεις», πρόσθεσε και συνέχισε λέγοντας: «Εάν κάποιος όμως, είναι στη φύση του, έχει γεννηθεί ερμαφρόδιτος, θα πρέπει να προχωρήσει σε επέμβαση και να λύσει το πρόβλημα[...]Κακώς νομίζω άνοιξε τώρα αυτή η συζήτηση, το τραγικό είναι μάλιστα από 15 χρόνων...».

Ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση πρέπει να αποσύρει το νομοσχέδιο, ο ίδιος απάντησε: «Η κυβέρνηση μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, ψηφίζεται από το λαό και όταν έρθει η ώρα, τα κόμματα θα κριθούν για τη στάση τους».