Skip to main content

Μητροπολίτης Άνθιμος: Είδος ασθενείας η ανάγκη αλλαγής φύλου

Το σχόλιο του ιερωμένου για το νομοσχέδιο αλλά και τι πρεσβεύει για την ανάγκη αλλαγής φύλου και το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό του φύλου.

Κατά του νομοσχεδίου που πέρασε στη Βουλή για την ταυτότητα φύλου τάχθηκε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος, ο οποίςο το χαρακτήρισε «θέμα πολυτελείας» σε σύγκριση με τα υπόλοιπα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με την ανάγκη αλλαγής φύλου, ο Μητροπολίτης υπογράμμισε: «Είναι ένα είδος ασθενείας. Αν γεννηθεί ένα παιδί και το πόδι του δεν είναι καλό, κουτσαίνει, δεν θα του κάνουμε θεραπεία; Θα του κάνουμε. Δεν θα το αποδεχθούμε; Θα το αποδεχθούμε. Το άλλο θέμα βεβαίως έιναι πνευματικό. Η σύνοδος λέει «όχι» σε περιπτώσεις που έχουν ξεχωριστά γνωρίσματα».

Αναφορικά συγκεκριμένα στον αυτοπροσδιορισμό του φύλου και το δικαίωμα καθενός σε αυτόν, ο ιερωμένος τόνισε ότι έχει ο καθένας το δικαίωμα αυτό ωστόσο δεν μπορεί να το διορθώσει μόνος του. «Είτε θα πάει σε έναν γιατρό είτε αν είναι πιστός θα πάει σε έναν πνευματικό. Και θα του πει έχω πρόβλημα με την αντρική μου υπόσταση, δεν είναι καθαρή, δεν ξέρω τι είμαι. Ο πνευματικός δεν μπορεί να τον διώξει, να τον κάνει να χάσει την ελπίδα του. Θα πρέπει να τον βοηθήσει, να του υποδείξει τι να κάνει με τους γονείς του, με τους γιατρούς».

Τέλος, ο Μητροπολίτης τόνισε ότι είναι άκαιρο το νομοσχέδιο λέγοντας ότι «δεν μπορείς σε αυτή την ώρα που η κοινωνία ταλαιπωρείται με τα θέματα της εθνικής μας οικονομίας, που κάθε μέρα προσπαθούμε να μην πει κάποιος στη Θεσσαλονίκη δεν μου έδωσε κανείς ένα πιάτο φαγητό το μεσημέρι, να έρχεσαι και να δημιουργείς ένα θέμα πολυτελείας και να διαιρείς και τον κόσμο».