Skip to main content

Μυτιλήνη: Δύο χρόνια φυλάκιση για παρενόχληση μαθητριών σε σχολείο

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο καταδίκασε με ποινή φυλάκισης δύο ετών τον ιδιοκτήτη επιχείρησης εντός της σχολικής μονάδας για παρενόχληση

Σε ποινή φυλάκισης δυο ετών με αναστολή καταδικάσθηκε πρωτόδικα αργά σήμερα το απόγευμα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης ιδιώτης που εκμεταλλεύεται επιχείρηση εντός Γυμνασίου της πόλης, κατηγορούμενος για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκου νεότερου των 15 ετών.

Στην δίκη αυτή, τρεις γονείς ισάριθμων μαθητριών ηλικίας το 2012 όταν και σύμφωνα με τις καταθέσεις που οδήγησαν στο κατηγορητήριο συνέβησαν οι πράξεις, αναφέρθηκαν στην «κόλαση» όπως αποκάλεσαν την κατάσταση που έζησαν τα τρία κορίτσια ηλικίας τότε 12,5 και 14 ετών. Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσαν οι γονείς ο επιχειρηματίας τηλεφωνούσε και παρενοχλούσε το ένα από τα τρία παιδιά, έστελνε μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου, τις φιλούσε και έκανε και άλλες σεξουαλικού περιεχομένου χειρονομίες όταν προσέρχονταν στην επιχείρηση στο σχολείο τους για να αγοράσουν προϊόντα. Ενώ μια από τις μητέρες κατέθεσε ότι με έντονου σεξουαλικού περιεχομένου φράσεις προσέβαλε την 14χρονη κόρη της. Μάλιστα για αυτό το λόγο πήρε το άλλο της παιδί από το σχολείο.

Και οι τρεις γονείς κατέθεσαν ότι απευθύνθηκαν για το συμβάν στο διευθυντή του σχολείου, του έδειξαν μηνύματα, ο οποίος, όμως, κατά τις μάρτυρες δεν έπραξε αυτό που έπρεπε, συγκαλύπτοντας στην ουσία τον κατηγορούμενο. Ας σημειωθεί εδώ ότι ο εν λόγω διευθυντής, ο οποίος παραμένει και σήμερα διευθυντής στο ίδιο σχολείο, ήταν και ο μοναδικός μάρτυρας υπεράσπισης εκτός της συζύγου του κατηγορουμένου. Ας σημειωθεί επίσης ότι ο γυμνασιάρχης δεν αποδέχθηκε τα όσα έλεγαν οι γονείς, δήλωσε ότι αρνήθηκε να δει τα μηνύματα που ο επιχειρηματίας έστελνε στις μαθήτριες του, χαρακτήρισε δε εργατικό, καλό και ηθικό άνθρωπο τον καταδικασθέντα.

Αξίζει να τονίσουμε ότι όπως η πολιτική αγωγή αποκάλυψε λίγους μήνες πριν τα γεγονότα, στα μέσα του 2011 ο επιχειρηματίας είχε καταθέσει υπέρ του γυμνασιάρχη, σε διενεργηθείσα ΕΔΕ σε βάρος του με αντικείμενο κείμενα ακραίων πολιτικών θέσεων εκτός δημοκρατικού τόξου που είχε αναρτήσει στο διαδίκτυο!

Καταπέλτης ο εισαγγελέας της έδρας, ο οποίος ζήτησε «να ανοίξουν τα παράθυρα της αίθουσας του δικαστηρίου γιατί είναι πολύς ο καπνός που υπάρχει σε αυτήν ως αποτέλεσμα των φωτιών που διαπιστώθηκε ότι άναψαν και δεν μπορούν να ανασάνουν». Επί της ποινής δε, πρότεινε ποινή φυλάκισης 30 μηνών για να επιβάλλει τελικά το δικαστήριο ποινή φυλάκισης δυο ετών.

Ο καταδικασθείς επιχειρηματίας διατηρεί έκτοτε και έως σήμερα την επιχείρηση του στο σχολείο, ενώ ουδέποτε κινήθηκε ο παραμικρός διοικητικός έλεγχος από τα προϊστάμενα κλιμάκια της εκπαίδευσης, παρά τις καταγγελίες των γονέων σε κάθε βαθμίδα της εκπαίδευσης στο βόρειο Αιγαίο.

Να αναφέρουμε εδώ ότι το τεκμήριο της αθωότητας του καταδικασθέντος ισχύει, άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος η δε υπόθεση του θα επανακριθεί στο Εφετείο.