Skip to main content

Μυτιλήνη: 84χρονος απείλησε μετανάστες με καραμπίνα

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών που ενημερώθηκε για την ενέργεια του, έδωσε εντολή να αφεθεί ελεύθερος παραπέμποντάς τον να δικαστεί σε τακτική δικάσιμο.

Ένας 84χρονος κάτοικος της Μόριας απείλησε το βράδυ της Τετάρτης με κυνηγετική καραμπίνα μετανάστες που καθόταν σε καντίνα στην είσοδο του hot spot.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 84χρονος, που είναι ιδιοκτήτης παρακείμενου ελαιοκτήματος, επιτέθηκε απρόκλητα στους μετανάστες και κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, αν και νόμιμα κατείχε το όπλο, το οποίο όμως κατασχέθηκε.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, ο οποίος ενημερώθηκε για τη χθεσινή ενέργεια του 84χρονου, έδωσε εντολή να αφεθεί ελεύθερος, παραπέμποντάς τον να δικαστεί σε τακτική δικάσιμο.

Στο παρελθόν, ο ίδιος είχε επιτεθεί στον δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό, στη διάρκεια λαϊκής συνέλευσης του χωριού, πετώντας ένα κεφάλι προβάτου, ισχυριζόμενος ότι το έσφαξαν και το έφαγαν οι μετανάστες, ενώ, μόλις την περασμένη Δευτέρα, εικονίζεται στις φωτογραφίες που δείχνουν τη στιγμή της επίθεσης εναντίον νεαρών γυναικών, στο περιθώριο της επεισοδιακής διαδήλωσης των κατοίκων της Μόριας.