Skip to main content

Μυτιληναίος: Η αξιολόγηση θα κλείσει στις 24 Μαΐου

Τι δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Μυτιληναίος κατά την 26η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Ομίλου

Κλείσιμο της αξιολόγησης στις 24 Μαΐου προβλέπει ο πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Μυτιληναίος, Ευάγγελος Μυτιληναίος.

Μιλώντας σήμερα στην 26η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Ομίλου, ο κ. Μυτιληναίος εκτίμησε ότι η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί στη συγκεκριμένη ημερομηνία, οπότε θα ακολουθήσουν κινήσεις από την ΕΚΤ, βάσει των οποίων αναμένεται να πέσει το επιτόκιο του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου στο 5%, ίσως και παρακάτω, δίνοντας έτσι το σήμα ανοίγματος των αγορών.

Όπως είπε ο κ. Μυτιληναίος, το πολυνομοσχέδιο που προωθείται άμεσα στη Βουλή είναι, από κάθε άποψη, «πολύ σημαντικό». Για τον ίδιο, η 24η Μαΐου είναι καθοριστική ημερομηνία, κοντά στο δημοψήφισμα της Βρετανίας και οι Ευρωπαίοι δεν θα ήθελαν να γίνει αυτό με το ελληνικό θέμα να παραμένει σε εκκρεμότητα.

«Οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις, το 2016, εξαρτώνται πρωτίστως από τα αμερικανικά επιτόκια, η δε Κίνα εξακολουθεί να αποτελεί απρόβλεπτο παράγοντα, αν και οι ανησυχίες των αγορών έχουν κάπως υποχωρήσει», συνέχισε ο κ. Μυτιληναίος και ευχήθηκε αυτή η τάση να υπερισχύσει.

Αναφερόμενος στον απολογισμό των πεπραγμένων του Ομίλου το 2015, ο ίδιος τόνισε πως ο τζίρος διατηρήθηκε στο 1,4 δισ. ευρώ, ενώ η λειτουργική κερδοφορία ανήλθε στα 234 εκατ. ευρώ και η εξαγωγική δραστηριότητα στο 80%.