Skip to main content

Μηταράκης: To Grexit δεν έχει φύγει ακόμη από το τραπέζι

Ο βουλευτής της ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι πρόθεσή της είναι η παραμονή στην εξουσία ανεξάρτητα από τα αδιέξοδα της πολιτικής της.

Το Grexit έχει φύγει από την επικαιρότητα δεν έχει φύγει όμως από το τραπέζι, εκτιμά ο βουλευτής της Ν.Δ. Νότης Μηταράκης και σημείωσε ότι δεν αναμένει πολιτικές εξελίξεις το φθινόπωρο.

Κατηγόρησε την κυβνέρνηση ότι πρόθεσή της είναι η παραμονή στην εξουσία ανεξάρτητα από την πίεση που προκαλούν τα αδιέξοδα που δημιουργεί η πολιτική της σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο. «Ο κόσμος, βέβαια, θα γίνεται φτωχότερος, θα νιώθει όλο και περισσότερο ανασφάλεια» σημείωσε.

Σε συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ ο κ. Μηταράκης υπογραμμίζει την αντίθεσή του στη συζήτηση για τον εκλογικό νόμο. «Όλοι μιλάνε για την ανάγκη σταθερού πλαισίου και αυτό ήδη υπάρχει. Πλαίσιο που οδηγεί αφενός σε κυβερνήσεις ευρύτερης συνεργασίας και αφετέρου δεν δημιουργεί αδιέξοδα. Επίσης είναι παράλογο, την ώρα που ολόκληρη η Ευρώπη μπαίνει σε μια δίνη εμείς να ασχολούμαστε για το πώς θα διασωθεί εκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ» είπε.

Ξεκαθάρισε ότι είναι κατά της απλής αναλογικής χωρίς ισχυρό μπόνους στο πρώτο κόμμα. «Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγήσει στον κατακερματισμό του πολιτικού συστήματος και στην ακυβερνησία. Θα επιστρέψουμε πίσω στο 1989-1990;» τόνισε.

«Οι επιπτώσεις του Brexit θα είναι πιο έντονα αισθητές στο Ηνωμένο Βασίλειο απ' ό,τι στις ευρωπαϊκές χώρες», είπε.

Αναφερόμενος στην επίθεσή του στην εφημερίδα "Αυγή" επιμένει ότι υπάρχει «πολιτικό και ηθικό θέμα».

Μιλά, τέλος, για το οικονομικό κόστος του προσφυγικού στο νησί που εκλέγεται, τη Χίο, και υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση δεν εγγυάται την ασφάλεια ούτε των προσφύγων ούτε των κατοίκων.