Δευτέρα 23 Απριλίου 2018
x

ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ: ΕΛΛΕΙΨΗ ΛΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟΥ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Ο βουλευτής υπογραμμίζει ότι η αδυναμία των πολιτών να ανταπεξέλθουν στις αυξήσεις, θα οδηγήσει σε αύξηση της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής.

Σε ανακοίνωση - απάντηση στις δηλώσεις του Υφυπουργού Τάσου Πετρόπουλου, προέβη ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης.

Ο κ. Μηταράκης κατηγορεί τον Τάσο Πετρόπουλο αλλά και συνολικά την κυβέρνηση για έλλειψη λύσεων και σχεδίου, καθώς και ότι το νέο ασφαλιστικό είναι «μόνο αυξήσεις εισφορών και μειώσεις συντάξεων».

Αναλυτικά, ολόκληρη η δήλωση έχει ως εξής:

«Έχει ήδη ξεκινήσει η νέα χρονιά, αλλά ακόμα δεν έχουν ακόμη εκδοθεί οι απαραίτητες υπουργικές αποφάσεις και εγκύκλιοι για την εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού. Αντί να σκύψει, όμως, στα προβλήματα, ο Υφυπουργός Εργασίας περιορίζεται να απολογείται στα κανάλια.
 
Είναι φανερό ότι το Υπουργείο Εργασίας αντιμετωπίζει τα διαφαινόμενα προβλήματα του νέου ασφαλιστικού και του ΕΦΚΑ με μεσσιανικό τρόπο. Δεν έχουν λύσεις, ούτε σχέδιο. Μόνο αυξήσεις εισφορών και μειώσεις συντάξεων.
 

Το νέο σύστημα δεν θα δουλέψει μόνο και μόνο επειδή – όπως λέει ο Υφυπουργός – σε μικρό κομμάτι ασφαλισμένων θα υπάρξουν μειώσεις. Ξεχνά ότι, την  ίδια στιγμή, μια μεγάλη μερίδα πολιτών θα υποστεί αυξήσεις εισφορών, στις οποίες δεν θα μπορεί να ανταπεξέλθει. Με κίνδυνο αύξησης της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής.
 
Κυρίως, όμως, αδιαφορεί μπροστά στο γεγονός ότι το νέο ασφαλιστικό δημιουργεί μια νοοτροπία ήσσονος προσπάθειας, χωρίς κίνητρα για δημιουργία και παραγωγή. Στερώντας από τους Έλληνες και τις Ελληνίδες το δικαίωμα να ελπίζουν και να δημιουργούν».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ