Skip to main content

Δυσαρέσκεια Σπίρτζη για την πορεία του ΟΑΣΘ - Τι ειπώθηκε σε σύσκεψη

Η σύσκεψη έγινε χθες το βράδυ στο πρωθυπουργικό γραφείο Θεσσαλονίκης. Τι ζήτησε ο Σπίρτζης για τη γραμμή 25 της Νεάπολης.

του Νίκου Ηλιάδη

Η πορεία της κρατικοποίησης του ΟΑΣΘ ήταν το αντικείμενο κλειστής σύσκεψης η οποία έγινε χθες το βράδυ, στο πρωθυπουργικό γραφείο της Θεσσαλονίκης, στο Διοικητήριο, υπό τον αρμόδιο υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη. Σύμφωνα με πληροφορίες στη σύσκεψη η οποία δεν ανακοινώθηκε, εκτός του υπουργού μετείχαν επίσης η συντονίστρια του πρωθυπουργικού γραφείου Κατερίνα Νοτοπούλου, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Στέλιος Παππάς, ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Σάββας Παναγιωτίδης, ο πρόεδρος του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης Κώστας Αμπατζάς και ο Αντώνης Ελευθεριάδης, μέλος του δ.σ. του ΟΣΕΘ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Σπίρτζης εμφανίστηκε δυσαρεστημένος από την έως τώρα πορεία του ΟΑΣΘ υπό τη νέα κρατική διοίκηση. Είπε ότι στο υπουργείο φτάνουν συνεχώς παράπονα για το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών, ενώ εκφράστηκαν και προβληματισμοί για την πορεία των εσόδων καθώς και για τη στασιμότητα που παρατηρείται ως προς τον αριθμό των λεωφορείων τα οποία διατίθενται για το συγκοινωνιακό έργο.

Στο πρωθυπουργικό γραφείο συζητήθηκε και το ζήτημα το οποίo έχει δημιουργηθεί από την πρόθεση του ΟΑΣΘ να προχωρήσει στη συγχώνευση των γραμμών Νο 25 (Νεάπολη – Συκιές) και Νο 57 (Ερμού – Χορτιάτης). Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Σπίρτζης είπε ότι οι χειρισμοί που έγιναν γι’ αυτό το θέμα ήταν άστοχοι και ζήτησε από τον επικεφαλής του ΟΣΕΘ να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να υπάρξει εκτόνωση της κατάστασης και της έντασης που έχει προκληθεί με τον δήμο Νεάπολης Συκεών.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να παραστεί σήμερα στην τελετή άφιξης του μετροπόντικα στο σταθμό του Μετρό στην Καλαμαριά (Πόντου με Μεταμορφώσεως).