Skip to main content

Μίσθωση σπιτιών για τους κατοίκους των Αναργύρων από τη ΔΕΗ

Η ΔΕΗ ενέκρινε κονδύλια ύψους 403.650 ευρώ για τη δαπάνη μίσθωσης κατοικιών μέχρι να ολοκληρωθεί η αναγκαστική απαλλοτρίωση του οικισμού.

Άμεση λύση στη διαμονή των τριάντα οικογενειών από τους Ανάργυρους των οποίων οι κατοικίες έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές ή βρίσκονται στην κόκκινη ζώνη του ρήγματος έδωσε σήμερα η ΔΕΗ.

Με σημερινή του απόφαση, το Συμβούλιο Διεύθυνσης της επιχείρησης ενέκρινε κονδύλια ύψους 403.650 ευρώ για τη δαπάνη μίσθωσης 30 κατοικιών για τη διαμονή των οικογενειών για χρονικό διάστημα μέχρι να ολοκληρωθεί η αναγκαστική απαλλοτρίωση του οικισμού και η καταβολή των αποζημιώσεων δηλαδή περίπου 2+1 χρόνια, καθώς και για μεσιτικά και μεταφορικά έξοδα.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, εγκρίθηκαν επίσης δαπάνες για άμεσα έξοδα φιλοξενίας και σίτισης 60 ατόμων μέχρι και τις 15 Ιουλίου. Αφορά τους κατοίκους που τις πρώτες ημέρες του φαινομένου και όταν ο οικισμός κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης χρειάστηκε να διανυκτερεύσουν στα ξενοδοχεία της περιοχής και αυτούς που το σπίτι τους χαρακτηρίστηκε ως επικίνδυνο.