Skip to main content

Μύρισε... Χριστούγεννα στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης (φωτο+vid)

Γλυκά, χειροποίητα εδέσματα, στολίδια και άλλα μικροαντικείμενα, ανάμεσα σε έλατα στολισμένα με λαμπάκια, στο φετινό Χριστουγεννιάτικο Παζάρι.

Σε γιορτινή ατμόσφαιρα πραγματοποιείται αυτό το Σαββατοκύριακο το καθιερωμένο Χριστουγεννιάτικο παζάρι στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης

Μέλη συλλόγων και επαγγελματίες έχουν γεμίσει τους πάγκους με διάφορα γλυκά, χειροποίητα εδέσματα, στολίδια και άλλα μικροαντικείμενα, ανάμεσα σε έλατα στολισμένα με λαμπάκια.

Χριστουγεννιάτικα τραγούδια ηχούν καθώς μικροί και μεγάλοι σπεύδουν να δοκιμάσουν τις γευστικές επιλογές και να εφοδιαστούν για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Ανάμεσα στους πάγκους, ξεχώρισε αυτός του Σώματος Ελληνίκού Οδηγισμού. Εκεί, υπάρχουν δέντρα από φελιζόλ που περιμένουν για στολίδια τις ευχές μικρών και μεγάλων για τις γιορτές που πλησιάζουν.

Το παζάρι συνεχίζεται σήμερα, Σάββατο, μέχρι τις 18:00 και θα λειτουργήσει και αύριο Κυριακή από τις 11:00 έως τις 18:00.

Παράλληλα και τις δύο μέρες πραγματοποιείται ένα βιωματικό ταξίδι στην προϊστορική κουζίνα και τα συστατικά της προϊστορικής διατροφής όπως αυτά αποκαλύπτονται μέσα από ερευνητικό πρόγραμμα που υλοποιεί το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Οι επισκέπτες θα μάθουν ποια είδη φυτών αποτελούσαν τα συστατικά της κουζίνας τους, πώς μαγείρευαν τα φυτά στην προϊστορική Ελλάδα και αν έπιναν μπύρα ή κρασί.

Τέλος, την Κυριακή στις 12:00 μια παλιά νοικοκυρά της Θεσσαλονίκης, θα μυήσει τους επισκέπτες στα μυστικά της παραδοσιακής χωριάτικης πίτας.