Skip to main content

Μύρισε... Χριστούγεννα στην αγορά της Θεσσαλονίκης (φωτο)

Άγιοι Βασίληδες λούτρινοι και φουσκωτοί, πολύχρωμα στολισμένα Χριστουγεννιάτικα δέντρα, φωτάκια, χιόνια συνθέτουν την εικόνα των καταστημάτων.

της Βάσιας Μπάρμπα και της Αλεξίας Καλαϊτζή

Με τις πρώτες Χριστουγεννιάτικες πινελιές έχει στολιστεί ήδη η αγορά και τα καταστήματα στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους, καθώς η Θεσσαλονίκη ετοιμάζεται να υποδεχτεί με αγάπη και ζεστασιά την πιο χαρούμενη γιορτή του χρόνου.

Άγιοι Βασίληδες λούτρινοι και φουσκωτοί, πολύχρωμα στολισμένα Χριστουγεννιάτικα δέντρα, φωτάκια, χιόνια, γιρλάντες και άνθη από γκι συνθέτουν την εικόνα των βιτρινών στα καταστήματα, φέρνοντας γιορτινό άρωμα στους δρόμους.

Τα γιορτινά τους έχουν βάλει το εμπορικό κέντρο Πλατεία (κεντρική φώτο) αλλά και τα πολυκαταστήματα Attica

Στο εμπορικό κέντρο Notos Galleries, o κεντρικός διάδρομος του ισογείου που συνδέει τις δύο εισόδους, από την Τσιμισκή έως την Μητροπόλεως, έχει μετατραπεί σε μια υπαίθρια Χριστουγεννιάτικη αγορά, όπου παρελαύνουν κάθε λογής στολίδια, για να αγοραστούν και να διακοσμήσουν τα σαλόνια των σπιτιών στη Θεσσαλονίκη.

Ο κόσμος που περνά μαγεύεται από τη λάμψη και τα χρώματα, χαζεύει τα στολίδια και ονειρεύεται. Υπάρχουν όμως κάποια από τα στολίδια που ξεχωρίζουν και κλέβουν την παράσταση.

Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο που... χορεύει!

«Μήπως ζαλίζομαι ή όντως κουνιέται;», ρώτησε μια κυρία την υπάλληλο του εμπορικού. Αυτό το Χριστουγεννιάτικο δέντρο συνδέεται με ρεύμα και έχει ηλεκτρικό μηχανισμό που κάνει μια διακριτική κυκλική κίνηση, δίνοντας την εντύπωση ότι το δέντρο χορεύει στο ρυθμό των Χριστουγεννιάτικων τραγουδιών.

Η τιμή του ανέρχεται στα 934,10 ευρώ και, σύμφωνα με όσα είπε στη Voria.gr, υπάλληλος του εμπορικού κέντρου, ήδη έχουν ενδιαφερθεί αρκετοί υποψήφιοι αγοραστές! Όμως, το συγκεκριμένο δέντρο αποτελεί μέρος της διακόσμησης του εμπορικού και θα διατεθεί προς πώληση μετά το πέρας των εορτών. Εάν κάποιος πελάτης το θέλει για φέτος, υπάρχει η δυνατότητα να γίνει απ' ευθείας παραγγελία από την εταιρία. Μάλιστα, μια πελάτισσα από τη Θεσσαλονίκη ήδη συζήτησε με τους υπεύθυνους του καταστήματος και σκοπεύει να το παραγγείλει.

Το κρεμαστό δέντρο - υπερπαραγωγή

Ίσως από τα πιο εντυπωσιακά Χριστουγεννιάτικα δέντρα που τραβά όλα τα βλέμματα. Αυτό το δέντρο κρεμιέται από το ταβάνι με γάντζο και έχει πέντε επίπεδα που συνδέονται μεταξύ τους με σχοινιά. Η υπερπαραγωγή αυτή κοστίζει 1044,70 ευρώ, ενώ μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε εάν κάποιος έχει ενδιαφερθεί για να το παραγγείλει.

Το Χριστουγεννιάτικο χωριό

Ένα χιονισμένο χωριό με μόνιμους κάτοικους... ξωτικά και καλλικάντζαρους.