Skip to main content

Μοιραίος ο Πασάς για τον Ηρακλή των... 10, «τρένο» ο Πανιώνιος (vid)

Ο Πανιώνιος τα βρήκε σκούρα κόντρα στον Γηραιό, που έπαιζε με 10 από το 33' - Το γκολ του Μπεν κρατάει μόνους δεύτερους τους Πάνθηρες

Το πάρτι συνεχίζεται στη Νέα Σμύρνη! Ακόμη κι αν πραγματοποίησε μία από τις χειρότερες φετινές του εμφανίσεις, ο Πανιώνιος νίκησε 1-0 τον Ηρακλή για την 21η αγωνιστική της Super League και παραμένει μόνος δεύτερος στη βαθμολογία.

Η αποβολή του Σαραμαντά στο 32' και το τυχερό γκολ του Μπεν στο 39' ήταν οι στιγμές που έκριναν την αναμέτρηση, με τον Γηραιό, ωστόσο, να χάνει μεγάλη ευκαιρία για να φύγει από την αναμέτρηση με ένα υπερπολύτιμο βαθμό, αφού στο 88' ο Πασάς, μόνος προ κενής εστίας, κατάφερε να στείλει τη μπάλα άουτ.

Οι γηπεδούχοι, παρά την απουσία του τιμωρημένου Μασούντ, πήραν τον έλεγχο του ματς μετά το πρώτο δεκάλεπτο και στο 12΄ έχασαν δύο διαδοχικές ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ, με τον Χουάντερσον να αποκρούει σε κόρνερ, πρώτα την κεφαλιά του Κόρμπου και στη συνέχεια το δυνατό σουτ του Μπεν.

Ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας έσωσε τον Ηρακλή και στο 28΄, πέφτοντας με αυτοθυσία στα πόδια του Φούντα που είχε βγει τετ-α-τετ, όμως η ανόητη ενέργεια του Σαραμαντά στο 32΄ έβαλε σε πολύ δύσκολη θέση τον «Γηραιό». Ο 25χρονος αμυντικός πήγε πολύ επικίνδυνα με τις τάπες πάνω στο σώμα του Σιώπη και δικαίως ο διαιτητής Θάνος τον απέβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Παίζοντας με αριθμητικό πλεονέκτημα πλέον, ο Πανιώνιος κυριάρχησε και έφτασε στο γκολ στο 39΄, όταν ο Μπεν έφυγε «στην πλάτη» της αντίπαλης άμυνας, καθυστέρησε και έκανε ένα μάλλον ακίνδυνο σουτ από το ημικύκλιο, η μπάλα όμως κόντραρε στον Ζιαμπάρη, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα.

Το β΄ ημίχρονο θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα, καθώς οι Νεοσμυρνιώτες εμφανίστηκαν υπερβολικά χαλαροί και δεν απείλησαν την εστία του Ηρακλή, ο οποίος από τη μεριά του το πάλεψε και είχε φάσεις να ισοφαρίσει.

Πρώτα με άστοχα σουτ του Περόνε και του Καραγκούνη στο 67΄ και στο 72΄ αντίστοιχα, μετά στο 78΄ με τον Μοντέιρο, το κοντινό τακουνάκι του οποίου απέκρουσε ο Γιαννιώτης, και κυρίως στη φάση του 88ου λεπτού, όταν ο Πασάς δεν μπόρεσε προ κενής εστίας να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα.

Η όλη εικόνα του β΄ μέρους έφερε γκρίνια από τον (πολύ) κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, όμως σημασία έχει ότι ο Πανιώνιος κράτησε τη νίκη, παρέμεινε στη δεύτερη θέση και ετοιμάζεται για... ντέρμπι κορυφής την επόμενη εβδομάδα στο «Γ. Καραϊσκάκης», όπου πάντως θα έχει πολλές απουσίες λόγω καρτών.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Πανιώνιος (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Τασουλής, Βλάχος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Σιώπης, Κόρμπος, Μασούρας (60΄ Λάμπρου), Φούντας (77΄ Μαχμούτοβιτς), Σαββίδης (85΄ Καθάριος), Μπεν

Ηρακλής (Σάββας Παντελίδης): Χουάντερσον, Σαραμαντάς, Στάμου (28΄ Ζιαμπάρης), Ιντζόγλου, Λεοζίνιο, Δώνης (83΄ Πασάς), Τζανετόπουλος, Γροντής (46΄ Καραγκούνης), Μοντέιρο, Αργυρόπουλος, Περόνε

Παρακολουθήστε τα καλύτερα στιγμιότυπα της αναμέτρησης, ΕΔΩ.